ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ναρκωτικά: Η μπίζνα του θανάτου

Tweet
Share
Tweet
Share

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει διεθνώς το πρόβλημα των ναρκωτικών. Πάνω από 250 εκατομμύρια πολιτών σε όλο των κόσμο εκ των οποίων 88 εκατομμύρια Ευρωπαίοι είναι χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών. Η παγκόσμια αγορά των παράνομων ναρκωτικών ανέρχεται στα 350 δισεκατομμύρια δολάρια και η ευρωπαϊκή αγορά στα 25 δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Εθνική Συντονίστρια για την Αντιμετώπιση των Ναρκωτικών, Δρ. Χριστίνα Παπουτσοπούλου-Διαμαντοπούλου με αφορμή την 26η Ιουνίου Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών. Η 26η Ιουνίου καθιερώθηκε σαν Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της παράνομης διακίνησής τους το 1987, από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η ημέρα αυτή στοχεύει στο να υπενθυμίσει σε ολόκληρο τον κόσμο πως οφείλουμε να συνεισφέρουμε στην αντιμετώπιση των ναρκωτικών με νέα μοντέλα λήψης αποφάσεων και χάραξης στρατηγικής που να αντανακλά τις εξελίξεις της πολιτικής, της επιστήμης και της κοινωνίας.

Όπως αναφέρει η Εθνική Συντονίστρια, «Για την αντιμετώπιση των ναρκωτικών -σημειώνει- πρέπει να υπάρξουν, μεταξύ άλλων, ισχυρές πολιτικές που να στηρίζονται στην αντιμετώπιση των νέων προκλήσεων οι οποίες για τη χώρα μας επικεντρώνονται:

  •  Στην άνευ προηγουμένου αύξηση των νέων ψυχοδραστικών ουσιών,
  •  Στην κατάχρηση των συνταγογραφούμενων ψυχοδραστικών φαρμάκων,

Στον ρόλο του διαδικτύου

Όπως υπογραμμίζει, «προκειμένου να ανταποκριθούμε ως χώρα στις νέες εξελίξεις και πολιτικές για την αντιμετώπιση της μάστιγας των ναρκωτικών, απαιτείται συντονισμένη προσπάθεια και συνεργασία όλων των οργανισμών, δομών και υπηρεσιών και της κοινωνίας. Στη μάχη κατά των ναρκωτικών μπορούμε όλοι μαζί να δώσουμε λύση».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.