ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τηλεοπτικές άδειες: Το Βατερλό της γελοιότητας...

Tweet
Share
Tweet
Share

Η συντριβή στα κράσπεδα της πραγματικότητας, είναι η φυσική κατάληξη κάθε αδικαιολόγητης έπαρσης. Αποδεικνύεται αυτό και στην περίπτωση του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά ο οποίος εισέβαλε στο τηλεοπτικό τοπίο με τη ρομφαία της κάθαρσης και εξέρχεται ταπεινός με το αστείο σκήπτρο του βασιλιά καρνάβαλου.

Θα περίμενε κανείς να είναι πιο μετριοπαθής. Γιατί το πεδίο ήταν προνομιακό για τον ίδιον και την κυβέρνηση η οποία, μετά από 27 χρόνια πειρατικής λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, εξαιτίας της σκόπιμης βραδυπορίας των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, θα μπορούσε να επιβάλλει τους όρους της στα ένοχα κόμματα του άλλοτε κραταιού δικομματισμού. Τώρα το θέμα έγινε, κατά πως συνηθίζεται στο βαλκανικό μας άκρο, επικοινωνιακό κλωτσοσκούφι, από το οποίο, ούτε η ποιότητα της Ενημέρωσης θα βελτιωθεί, όυτε και το επίπεδο του κομματικοπύ ανταγωνισμού θα κερδίσει κάτι σπουδαίο. Απλώς ανοίγει φύλλο η υποκρισία... 

Ο ηγετικός πυρήνας στο Μαξίμου τα είχε σχεδιάσει όλα στην εντέλεια. Ξέχασε όμως μια μικρή αλλά, καταστροφική, όπως αποδείχθηκε λεπτομέρεια. Η λύση που πρότεινε, δεν συναντιόταν πουθενά με τη νομιμότητα.

Εν αρχή παρουσίασε μια, αμφισβητήσιμης επιστημονικής βαρύτητας γνωμάτευση ενός παγκοσμίως άγνωστου Ινστιτούτου στην Φλωρεντία που περιόριζε αυθαίρετα τον αριθμό των αδειών σε τέσσερις, λες και η χώρα ζει ακόμα σε συνθήκες αναλογικής εκπομπής σήματος.

Και το βασικότερο, ακόμα κι αν κάποιος δεχθεί ένα σκόντο στο πρώτο, ήταν ότι παρέκαμψε το Συνταγματικά αρμόδιο γι΄ αυτή τη δουλειά Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Το Συμβούλιο Επικρατείας, αποφάνθηκε ηχηρά ότι ο «νόμος Παππά» είναι αντισυνταγματικός, ανοίγοντας τον ασκό του Αιόλου και υποχρεώνοντας τώρα την κυβέρνηση και τον υψιπετή υπουργό να αναζητήσουν απο την αρχή, τις νόμιμες λύσεις.

Από κει και πέρα την σκυτάλη της συλλογικής αμηχανίας παρέλαβε η αξιωματική αντιπολίτευση που βρήκε την ευκαιρία να ζητήσει εκλογές, ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση που βλέπει παντού εχθρούς και υπέστη δεινή πολιτική ήττα, διασαλεύει κάθε θεσμική ισορροπία, βάλλοντας ευθέως κατά της Δικαιοσύνης.

Αλλά, όταν δεν μπορείς να υπερασπιστείς τη νομιμότητα, δεν σου φταίει κανείς εκτός από τα εμπαθή σου κίνητρα και τις ανεδαφικές εμμονές σου. Δεν γίνεται να τα βάζεις με τους διπλανούς θεσμούς, όταν δεν σε βολεύουν οι αποφάσεις τους... Δημοκρατία "αλ καρτ" απλά, δεν υπάρχει.

Και βέβαια, μην ξεχνάμε ότι δεν είναι αυτό το μείζον πρόβλημα της χώρας, αλλά ζητήματα όπως ότι ένας στους τρεις Έλληνες πλέον είναι φτωχός και κανείς δεν αισθάνεται ασφαλής σε μια οικονομία και μια κοινωνία χωρίς προοπτικές, που δίνει αποσταθεροποιημένη και χωρίς τις παληές βεβαιότητες καθημερινά, έναν άνισο αγώνα επιβίωσης.

Είναι προφανές ότι η χώρα έχει ανάγκη από συναίνεση των δυνάμεων του αστικού κορμού για να βγει από την κρίση. Αλλά, όσο την βλέπετε εσείς, άλλο τόσο την βλέπουμε κι εμείς…

Γιώργος Ηλία Χατζηδημητρίου

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman