ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σταθερά τελευταία η Ελλάδα στις προτιμήσεις των «μεταναστών από επιλογή»

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην έρευνα Expat Insider Survey που πραγματοποίησε και φέτος το δίκτυο InterNations, η οποία διενεργήθηκε ανάμεσα σε 13.000 εκπατρισμένους από 166 χώρες, η Ελλάδα βρίσκεται στη πιο χαμηλή θέση προτίμησης των «μεταναστών από επιλογή», εξαιτίας της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης που έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση των μισθών και επιδεινώνει τις προοπτικές για εργασία και οικογένεια.

Οι βασικές κατηγορίες που εξετάζονται είναι οι επιλογές αναψυχής, οι μετακινήσεις, η υγεία, η υημερία, η ασφάλεια, η φιλικές σχέσεις, η ισορροπία εργασίας-προσωπικής ζωής, η ασφάλεια εργασίας και το κόστος ζωής.

Το δίκτυο Internations σφυγμομετρεί την πορεία «μεταναστών από επιλογή». Δηλαδή στελέχη πολυεθνικών, εξειδικευμένοι εργάτες, φοιτητές και συνταξιούχοι που έχουν την οικονομική δυνατότητα να ζήσουν σε οποιαδήποτε χώρα του κόσμου το επιθυμούν, αξιολογούν τα κράτη που τους φιλοξενούν μακριά από τις πατρίδες τους.

Στην κατηγορία «ασφάλεια εργασίας» η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση. Επίσης, η Ελλάδα βρίσκονται στην τελευταία τριάδα τέσσερα συνεχή χρόνια.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί: 1. Μπαχρέιν 2. Κόστα Ρίκα 3. Μεξικό 4. Ταϊβάν 5. Πορτογαλία 6. Νέα Ζηλανδία 7. Μάλτα 8. Κολομβία 9. Σιγκαπούρη 10. Ισπανία

Οι 10 χειρότεροι προορισμοί: 65. Ελλάδα 64. Κουβέιτ 63. Νιγηρία 62. Βραζιλία 61. Σαουδική Αραβία 60. Ιταλία 59. Ουκρανία 58. Κατάρ 57. Ινδία 56. Τουρκία

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman