ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ζεσταίνεται ο εσωτερικός τουρισμός λόγω Πάσχα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Με οργανωμένα πακέτα, αυτοκίνητο αεροπλάνο ή πλοίο οι Έλληνες προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις εορτές του Πάσχα για μια μικρή ανάπαυλα. Ειδικά, λόγω και των νέων δρόμων ιδιαίτερη ώθηση φέτος φαίνεται να έχει ο οδικός τουρισμός (οργανωμένα οδικά ταξίδια σε όλη την Ελλάδα, στα παραδοσιακά χωριά Ηπείρου, Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας).

Στα πλοία σύμφωνα με όσα αναφέρουν παράγοντες της ακτοπλοΐας στο Reporter.gr η κίνηση είναι μεν καλή αλλά δεν είχε τον περυσινό δυναμισμό ίσως και λόγω του ότι το Πάσχα είναι νωρίς.
 
Στο μεταξύ  αυξημένο ενδιαφέρον δείχνουν οι Έλληνες εκδρομείς για οργανωμένα πακέτα διακοπών το Πάσχα. Σε μια περίοδο που παραδοσιακά κυριαρχείται από μεμονωμένες μετακινήσεις προς την ελληνική ύπαιθρο, οι Έλληνες φέτος επιδιώκουν να εκμεταλλευθούν τον καλό καιρό και τις αργίες για ταξίδια εντός και εκτός συνόρων. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHATTA, η ζήτηση για οργανωμένες διακοπές το Πάσχα υπολογίζεται ότι θα παρουσιάσει αύξηση 17% σε σχέση με πέρυσι. Η αύξηση αυτή καταγράφεται στα οργανωμένα πακέτα διακοπών καθώς και στον προγραμματισμό διαμονών σε ξενοδοχεία και καταλύματα, τα οποία διαθέτουν στην αγορά τα τουριστικά γραφεία-μέλη των ενώσεων της Ομοσπονδίας. Εξαιρετικά δημοφιλή για την περίοδο είναι τα οργανωμένα πακέτα 3-5 διανυκτερεύσεων.
 
Την ίδια ώρα θετική είναι και η συμβολή της κρουαζιέρας με τριήμερα προγράμματα. Ειδικά τα παλέτα της Celestyal Cruises που αποτελεί την ηγέτιδα δύναμη στης εσωτερική αγορά κρουαζιέρας έχοντας στήσει ενδιαφέροντας αποδράσεις γνωρίζουν σημαντική κίνηση.
 
 Ο Αργοσαρωνικός, οι ανοιξιάτικες Κυκλάδες (Σαντορίνη, Μύκονος, Πάρος, Τήνος και Σύρος) αλλά και όλη η νησιωτική χώρα είναι ανάμεσα στους δημοφιλέστερους προορισμούς, όπως επίσης η Πελοπόννησος (Λεωνίδιο, Ναύπλιο, Αργολίδα και το παραλιακό μέτωπο από την Κυλλήνη μέχρι την Κυπαρισσία). Στη βόρεια Ελλάδα παρουσιάζεται κίνηση στη Χαλκιδική και την Πιερία ενώ ιδιαίτερα αυξητικές τάσεις καταγράφονται φέτος στα Επτάνησα, όπου πρωταγωνιστεί η Κέρκυρα λόγω των τοπικών δρώμενων.
 
Την ίδια ώρα, έντονη κινητικότητα καταγράφεται και στις κρατήσεις από το εξωτερικό αυτή την περίοδο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την Αθήνα. Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση αυτή είναι το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα καθολικών και ορθοδόξων συμπίπτουν, η νέα σύνδεση της Emirates Νέα Υόρκη-Αθήνα η οποία τονώνει την κίνηση από τις ΗΠΑ και τροφοδοτεί Αθήνα και νησιά με Αμερικανούς επισκέπτες καθώς και η κορυφαία έκθεση Σύγχρονης Τέχνης documenta 14 η οποία στρέφει το παγκόσμιο ενδιαφέρον για πολιτιστικά ταξίδια στην ελληνική πρωτεύουσα.
 
Οδηγίες για την προστασία των καταναλωτών.
Eν όψει της εορταστικής περιόδου του Πάσχα, η FedHATTA συνιστά στους καταναλωτές:
 -να εμπιστεύονται τις μετακινήσεις και τις online κρατήσεις τους μόνο σε τουριστικά γραφεία (συμβατικά ή ηλεκτρονικά) που λειτουργούν νόμιμα
 -να αναζητούν τον αριθμό ΜΗΤΕ των γραφείων αυτών
 -να ελέγχουν εάν το τουριστικό γραφείο ανήκει σε κάποια από τις Ενώσεις Τουριστικών Γραφείων της χώρας -(σε περίπτωση οργανωμένου ταξιδίου) να διαβάζουν τους όρους συμμετοχής πριν υπογράψουν σχετική σύμβαση, να παραλαμβάνουν αντίγραφο της σύμβασης και απόδειξη παροχής υπηρεσιών και να ελέγχουν εάν το ταξίδι είναι ασφαλισμένο.
-να φροντίζουν, εάν αγοράζουν μόνο αεροπορικά ή ακτοπλοϊκά εισιτήρια, να παραλαμβάνουν τα εισιτήρια αμέσως με την καταβολή του τιμήματος.

Πηγή: Reporter.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.