ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όλοι εναντίον της Λεπέν εντός και εκτός Γαλλίας

Tweet
Share
Tweet
Share

Με ένα στόμα μια φωνή τα δύο παραδοσιακά κόμματα στη Γαλλία, μετά την πανωλεθρία στις εκλογές και τον αποκλεισμό από τον β` γύρο, έσπευσαν να ταχθούν υπέρ του Εμανουέλ Μακρόν στη μάχη με τη Μαρίν Λεπέν.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που και οι δυο παραδοσιακές δυνάμεις της Γαλλίας μένουν εκτός β` γύρου. Η Κεντροδεξιά με τον Φιγιόν στο 19% δεν κατάφερε να αφήσει εκτός τη Λεπέν, ενώ οι Σοσιαλιστές καταποντίστηκαν με τον Αμόν να μένει στο 6%.

Οι δύο υποψήφιοι πάντως με αίσθημα ευθύνης παραδέχθηκαν την ήττα τους και ανακοίνωσαν άμεσα πως στο δεύτερο γύρο στηρίζουν με όλες τους τις δυνάμεις τον Εμανουέλ Μακρόν, ώστε να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα εκλογής της ακροδεξιάς Λεπέν.

Αίσθηση προκάλεσε πως δεν έπραξε ακριβώς το ίδιο και ο υποψήφιος της Αριστεράς, Ζαν Λικ Μελανσόν, ο οποίος δήλωσε πως δεν επιθυμεί να κατευθύνει τους ψηφοφόρους του και τους αφήνει ελεύθερους να επιλέξουν οι ίδιοι τι θα πράξουν στο δεύτερο γύρο.

Για το λόγο αυτό ο Μελανσόν δέχθηκε αρκετές επικρίσεις από διεθνείς αναλυτές, οι οποίοι εκτιμούν πως μπροστά στον κίνδυνο της Ακροδεξιάς, θα έπρεπε να παραβλέψει τις όποιες διαφωνίες του με τις θέσεις του Μακρόν και να δηλώσει ξεκάθαρα πως αποτρέπει τους ψηφοφόρους του από το να ψηφίσουν τη Λεπέν.

Πάντως, εκπρόσωπος του Κομμουνιστικού Κόμματος φρόντισε να περιορίσει τις αντιδράσεις λέγοντας πως «πρώτο μέλημα είναι να νικήσουμε τη Λεπέν  και μόνο ένα ψηφοδέλτιο υπάρχει για να το κάνουμε. Αυτό δεν σημαίνει ότι στηρίζουμε το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν, τον οποίο επίσης θα κληθούμε να πολεμήσουμε».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου εδώ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman