ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα χορευτικό "Πορνό" εκτός συμβατικών ορίων

Tweet
Share
Tweet
Share

Με απώτερο αισθητικό αίτημα να διερευνήσει την έννοια των προσωπικών και κοινωνικών ορίων, την υπέρβαση, αλλά και τη λειτουργία τους, η παράσταση της χορογράφου Ιωάννας Πορτόλου και της ομάδας GriffÓn, με τίτλο «Πορνό», παρουσιάζεται στην Πειραιώς 260, από τις 15 έως τις 17 Ιουνίου, στις 9 το βράδυ.

Με το «Πορνό», η ομάδα Griffόn ολοκληρώνει την τριλογία έργων που ξεκίνησε με το «Δάσος» (2014, σε συμπαραγωγή με το Θέατρο Τέχνης) και συνεχίστηκε με το «Ταμπού» (2015, σε συμπαραγωγή με το Φεστιβάλ Αθηνών). Το έργο δομείται μέσα από ένα παλίμψηστο εικόνων, που αντικατοπτρίζουν τη μεταβαλλόμενη φύση τους, εστιάζοντας στο ζευγάρι των ερμηνευτών.

Χρειαζόμαστε ένταση, χρειαζόμαστε ο άλλος να μας υποκινεί και, μαζί, να μας καθησυχάζει. Έχουμε την ανάγκη να συνδιαλεγόμαστε με τον κόσμο μέσα από  διαφορετικές ταυτότητες, θέλουμε να νιώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερη συγκίνηση, είμαστε έτοιμοι να χάσουμε τα πάντα, προκειμένου να βρούμε το αδιανόητο, να ζήσουμε οριακά, να συντριβούμε μυστικά.
 
Στο πεδίο της Εντομολογίας, ένα από τα βασικά στοιχεία μιας μυστικής ζωής αποτελεί ο προστατευτικός χρωματισμός, όπως αναφέρει η Rosalind Kraus, η οποία, επίσης, μελετά τους σκοτεινούς Βικτωριανούς και το Συμβολικό. Οι Βικτωριανοί εφηύραν - μεταξύ άλλων - τον όρο πορνό, προσφέροντάς μας οπωσδήποτε και μια εικονοποιία πολύ ενδιαφερόντων εξεζητημένων ερωτικών σκηνών.
Συντελεστές

Χορογραφία: Ιωάννα Πορτόλου, μουσική: Αντώνης Παλάσκας, σκηνικός χώρος - κοστούμια: Ιωάννα Τσάμη, φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας. Χορεύουν: Σεσίλ Μικρούτσικου, Γιάννης Νικολαΐδης.

 
Πληροφορίες

Πειραιώς 260 (Χώρος Ε): Πειραιώς 260 - Ταύρος, τηλ.: 210 9282900. Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: κανονικό: από 15 έως 20 ευρώ, φοιτητικό: 10 ευρώ, άνεργοι - ΑΜΕΑ: 5 ευρώ. Πώληση εισιτηρίων: κεντρικά εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου: Πανεπιστημίου 39 - εντός στοάς Πεσμαζόγλου (Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 - 16:00, Σάββατο: 10:00 - 15:00), καταστήματα Reload και βιβλιοπωλεία Ευριπίδης.

Ηλεκτρονικά: greekfestival.gr, τηλεφωνικά: 210 3272000 (καθημερινά και Κυριακές: 9:00 - 21:00). Εκδοτήρια εισιτηρίων λειτουργούν σε όλους τους χώρους των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, τα οποία εξυπηρετούν μόνο την παράσταση της ημέρας και ανοίγουν δύο ώρες πριν την έναρξή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman