ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το σήμα κατατεθέν (στον καρπό) των δισεκατομμυριούχων

Tweet
Share
Tweet
Share

του Πάνου Τσαγκαράκη

Υπάρχει  λόγος που τα ρολόγια του Richard Mille  είναι γνωστά ως "το μυστικό της χειραψίας ενός δισεκατομμυριούχου." Η μάρκα είναι ευρέως γνωστή μόνο μεταξύ των δισεκατομμυριούχων του πλανήτη (και περιστασιακά ορισμένων εκατομμυριούχων εννέα ψηφίων), οι οποίοι μπορούν να τα αγοράσουν. 

Αλλά τώρα οι τιμές των ρολογιών αυτών έχουν πλέον απογειωθεί, αφού, όπως φαίνεται, η ωρολογοποιία περνάει σε ένα νέο ακραίο επίπεδο τιμών, με το τελευταίο ρολόι Richard Mille  να φτάνει τα $ 2.200.000. Ωστόσο, ακόμη και αν μπορείτε να το αντέξετε οικονομικά, μη κάνετε τον κόπο να προσπαθήσετε να αγοράσετε ένα, διότι είναι ήδη πουλημένα. Σε συνέντευξή του στο CNBC ο Mille είπε ότι και τα 10 ρολόγια που σχεδίασε, τα  RM 56-02 Sapphire  Tourbillon, έχουν ήδη παραγγελθεί. «Είναι όλα πουλημένα», δήλωσε, «όλα!».

Το μοντέλο Η RM 56-02 βασίζεται στο RM 27-01, το οποίο σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε για το αστέρι του τένις Rafael Nadal,  έχει όλη την  high-tech μαγεία – που αψηφά τις ιδιότητες της φυσικής - και καθιστά τα ρολόγια του Mille σήμα κατατεθέν για τους δισεκατομμυριούχους.

Το περίφημο μοντέλο του Nadal, είναι αξίας 690 χιλιάδων δολαρίων και έχει γίνει αναπόσπαστο μέρος του παιχνιδιού του.

Από την άλλη μεριά, το μοντέλο 56-02 ενσωματώνει ένα καλωδιακό σύστημα ανάρτησης εντός ενός διαφανούς ζαφειριού. Η πλατφόρμα είναι κατασκευασμένη από τιτάνιο 5ου βαθμού και περιβάλλεται μέσα στην κάσα από ένα μονό καλώδιο στριμμένο, που είναι μόνο 0,35 χιλιοστά πάχος, και είναι πλεγμένο μέσα σε ένα σύστημα τεσσάρων τροχαλίων στις γωνίες του συστήματος  κίνησης, ενώ άλλες έξι τροχαλίες τοποθετούνται κατά μήκος της περιφέρειας του.

Οι τιμές των περίφημων ρολογιών του Richard Mille ξεκινούν από τα 170.000 δολάρια! Ενδιαφέρεται κανείς;

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman