ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο Γεράσιμος Ρήγας προεκτείνει τα όρια ανάμεσα στο σώμα και το τοπίο

Tweet
Share
Tweet
Share

Την ατομική του έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «0.7 to infinity» παρουσιάζει ο Γεράσιμος Ρήγας στη γκαλερί Σκουφά. Διάρκεια μέχρι τις 10 Απριλίου. Πρόκειται για ασπρόμαυρα φωτογραφικά έργα με θέμα το γυμνό, επιλεγμένα από το σύνολο της δουλειάς του των τελευταίων επτά ετών. 

53

Αφετηρία, το γυναικείο σώμα με φόντο τις Κυκλάδες. Με έναν ευρυγώνιο φακό και σε κοντινή απόσταση, ο Γεράσιμος Ρήγας ανασυνθέτει το γυμνό σώμα, παρουσιάζοντάς το κατακερματισμένο, παραμορφωμένο, ασαφές. Το σώμα στα έργα του αποδίδεται ως γεωμετρική φόρμα, αλληλένδετο με το κυκλαδικό τοπίο που παραμένει αναλλοίωτο στο χρόνο.  Η ασυμμετρία του κάθε ξεχωριστού σώματος οδηγεί το θεατή μέσα από την αφαίρεση, στην ταύτιση. Επιπλέον, αναθεωρείται η σχέση του σώματος με το περιβάλλον, ενώ ταυτόχρονα επαναπροσδιορίζεται η αισθητική του ερωτικού.
Γεράσιμος Ρήγας  - lowerres 1Υπό την επιμέλεια του Ηλία Κοσίντα, συν-δημιουργούν στο σκοτεινό θάλαμο και η αρχική ενστικτώδης σύνθεση μετατρέπεται σε κάτι άλλο, μέσα από τη ματιά της κάμερας και τη μετέπειτα επεξεργασία, καταργώντας τελικά τα όρια ανάμεσα στο σώμα και το τοπίο.

Όπως αναφέρει και η σκηνοθέτις Εύα Στεφανή στον πρόλογο του φωτογραφικού λευκώματος συνοδεύει την έκθεση, «Ο φωτογράφος βλέπει τις γυναίκες σαν γλυπτά, αναπόσπαστα από τον γεωγραφικό χώρο που τα γέννησε, τις Κυκλάδες.  Δεν ξέρει κανείς αν βλέπει σώμα ή βράχο, τοπίο ή κορμί. Το στήθος μιας γυναίκας  είναι ένας κρατήρας, τα μαλλιά της ένας θάμνος που τον φυσάει βίαια ο αέρας, η πλάτη της μία άγονη πλαγιά».

Ο Γεράσιμος Ρήγας σπούδασε σκηνοθεσία, ιστορία κινηματογράφου και φωτογραφία στο πανεπιστήμιο του Μπέρκλεϊ στην Καλιφόρνια 2001/2003.  Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στις ΗΠΑ (2003/2004) εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη του Rob Nilsson.
Γεράσιμος Ρήγας  - lowerres 2Έχει σκηνοθετήσει τέσσερις ταινίες-ντοκιμαντέρ, οι οποίες έχουν προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες και σε φεστιβάλ κινηματογράφου, ανά τον κόσμο.
Επιμέλεια Έκθεσης: Ελένη Πανουλή

Γκαλερί Σκουφά, Σκουφά 4, Κολωνάκι
Διάρκεια έκθεσης: 23 Μαρτίου – 10 Απριλίου 2017
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τετάρτη -Σάββατο 10.00-15.30, Τρίτη-Πέμπτη-Παρασκευή: 10.00-15.30 & 17.30-21.00
Πληροφορίες: Τηλ.: 210-3643025, 210-3603541 www.skoufagallery.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman