ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα σπάνιο single malt έργο τέχνης

Tweet
Share
Tweet
Share

Το Glenlivet, το θρυλικό αποστακτήριο Speyside που παράγει μερικά από τα πιο αγαπημένα σκωτσέζικα ουίσκι στον κόσμο, λανσάρισε μια περιορισμένη έκδοση ουίσκι: την αποκλειστική του συλλογή Winchester και είναι ένα από τα σπανιότερα και πιο ακριβά μείγματα single malts που κυκλοφόρησαν  ποτέ. Μόνο 150 φιάλες της συλλογής Glenlivet Winchester Vintage 1967 θα εμφιαλωθούν, αξίας 25.000 δολαρίων ανά φιάλη.

The Glenlivet

Για αυτό το πολύτιμο ελιξίριο, η Glenlivet συνεργάστηκε με τον βραβευμένο Βρετανό σχεδιαστή Bethan Grey για να δημιουργήσει ένα γυάλινο μπουκάλι φτιαγμένο  στο χέρι, εμπνευσμένο από το ιστορικό αποστακτήριο Glenlivet στη Σκωτία, και συγκεκριμένα "τους κυλινδρικούς  λόφους και τα στρώματα ομίχλης που συγκεντρώνονται στις γύρω κοιλάδες". Κάθε φιάλη είναι χαραγμένη και ζωγραφισμένη στο χέρι, χωρίς δύο ακριβώς όμοια φιάλη.

The Glenlivet

Αποστάχθηκε, από τον Master Distiller της Glenlivet, Alan Winchester, ηλικίας 50 ετών το οποίο ωρίμασε σε μια σειρά σπάνιων βαρελιών από ξύλο βελανιδιάς, το νεότερο από τα οποία ήταν γεμάτο τον Δεκέμβριο του 1967. Το σπάνιο ουίσκι  είναι non-chill filtered και " έχει μια πλούσια και φρουτώδη μυρωδιά, με μείγματα μαρμελάδας βερίκοκου και γλυκά ώριμα ροδάκινα και μια νότα από ψημένα αμύγδαλα "ενώ η "απαλή γεύση του συνεχίζεται με γεύσεις πορτοκαλιού και σοκολάτας γάλακτος, βελούδινη υφή, εξευγενισμένη, γλυκιά  που διαρκεί " Σημειώνει ο Glenlivet.

The Glenlivet

"Το λανσάρισμα του Vintage 1967 είναι μια σημαντική ευκαιρία για το The Glenlivet, και είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος προσωπικά", λέει ο Winchester. "Το να συνδυάσω το όνομά μου με μία από τα καλύτερα  single malt που μπορούν να αγοράσουν χρήματα είναι τιμή ... Συνεργαζόμενος με τον ταλαντούχο Bethan Gray, καταφέραμε να επιτύχουμε όχι μόνο την πολυτελή ποιότητα του Vintage 1967 αλλά και τη χειροτεχνία που οδήγησε τη δημιουργία του. "

The Glenlivet

Η παρουσίαση της φιάλης των 25.000 δολαρίων δεν είναι λιγότερο εντυπωσιακή. Η ζωγραφισμένη στο χέρι θήκη σφενδάμνου, διακοσμήθηκε με επικαλύψεις από χαλκό και μαρμάρινα ένθετα για να μνημονεύσει τα κάρβουνα του Glenlivet, τα αποκόμματα του χαλκού και τα κοχύλια μυδιών που βρέθηκαν στον ποταμό Spey. Η τεχνική χειροτεχνίας που χρησιμοποιήθηκε για την επικάλυψη του λεπτού χαλκού εφευρέθηκε ειδικά για αυτή την περίπτωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman