ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι πιο ακριβοπληρωμένοι youtubers της χρονιάς

Tweet
Share
Tweet
Share

Οι περισσότεροι εργάζονται όλη μέρα για να βγάλουν τα προς το ζην κι άλλοι απλά ανεβάζουν βιντεάκια στο youtube κερδίζοντας εκατομμύρια. Ο πιο ακριβοπληρωμένος από αυτούς, ο Pew Die Die, δήλωσε μάλιστα πρόσφατα πως θα διαγράψει το κανάλι του όταν φτάσει τους 50 εκατομμύρια συνδρομητές.

 

Ο Σουηδός εκατομμυριούχος, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Felix Kjellberg, σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, αποχαιρετά το 2016 έχοντας συγκεντρώσει το ποσό των 15 εκατομμυρίων δολαρίων.

Χαρακτηριστικό είναι πως και την περασμένη χρονιά ο 26χρονος βρέθηκε στην κορυφή της λίστας, ενώ τα κέρδη του από τότε σημείωσαν αύξηση 20%.

Ο Kjellberg ξεκίνησε το κανάλι του με τα βίντεο «Let's Play» τα οποία παρουσίαζαν πως ένας gamer μπορεί να παίξει κάποιο παιχνίδι ενώ παράλληλα συνόδευε τη δράση με αφηγήσεις και αντιδράσεις.    

Τα χρήματα που έχει κερδίσει προέρχονται από τις διαφημίσεις που έχει αποσπάσει για την προβολή μέσω βίντεο, από το βιβλίο του που φέτος ήταν στη λίστα μπεστ σέλερ των «New York Times αλλά και από το video game, « Pew Die Pie's Tuber Simulator» το οποίο σημείωσε ένα εκατομμύριο downloads μέσα σε ένα 24ωρο από τη στιγμή της κυκλοφορίας του.    

Να σημειωθεί ότι σε γενικές γραμμές οι youtubers φέτος έβγαλαν περισσότερα χρήματα απ’ ότι το 2015, ενώ τα κέρδη των πρώτων δώδεκα αγγίζουν τα 70.500.000 δολάρια. Δεύτερος στη λίστα με τους πιο ακριβοπληρωμένους YouTubers είναι ο Roman Atwood, γνωστός για τα βίντεο - φάρσες που όμως εκτός από γέλιο στους θεατές του απέφεραν κέρδη 8.000.000 δολαρίων.

Το σύνολο των κερδών του νεαρού που έχει πάνω από 10 εκατ. συνδρομητές προέρχεται επίσης από συμβόλαια με εταιρείες με τις οποίες έχει κάνει συμφωνίες για προϊόντα όπως γυαλιά ηλίου, ρούχα και sneakers. Η καριέρα του στο διαδίκτυο ξεκίνησε πριν από πέντε χρόνια με μια φάρσα που δημοσίευσε και κατάφερε να του δώσει το παρατσούκλι «Johnny Knoxville» του διαδικτύου.  

Δείτε αναλυτικά τους επόμενους της λίστας και τα κέρδη τους.

3. Lilly Singh 7,5 εκατ. δολάρια    

lilli

4. Smosh 7 εκατ. δολάρια    

smosh

5.  Rosanna Pansino 6 εκατ. δολάρια    

rosa

6. Tyler Oakley 6 εκατ. δολάρια    

tyler

7. Markiplier 5,5 εκατ. δολάρια    

 mark

8. German Garmendia 5,5 εκατ. δολάρια    

german

9. Rhett and Link 5 εκατ. δολάρια      

hett

10. Miranda Sings 5 εκατ. δολάρια 

mira

VIDEO

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman