ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

5 τρόποι για να ενισχύσεις το αδύναμο σήμα του WiFi

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ένα μεγάλο πρόβλημα που συχνά αντιμετωπίζουμε, τόσο σε πολυκατοικίες όσο και σε μικρότερα σπίτια, είναι το αδύναμο σήμα του WiFi router μας. Το σήμα εξασθενεί πολύ από δωμάτιο σε δωμάτιο και ειδικά από όροφο σε όροφο, με αποτέλεσμα να μην έχουμε ποτέ τις ταχύτητες που θα θέλαμε στο κινητό, το tablet, το laptop μας. Εκνευρίζομαι απλά και μόνο στην ιδέα.

Σε γενικές γραμμές, το WiFi είναι ισχυρό στο δωμάτιο που βρίσκεται το router και σταδιακά εξασθενεί, όταν περνάει μέσα από τους τοίχους, πόρτες, παράθυρα, μπαλκονόπορτες, ακόμα και έπιπλα! Το γυαλί επίσης μπορεί να "εμποδίσει τέλεια το σήμα του".

Το αποτέλεσμα είναι να έχουμε ισχυρό σήμα μόνο στο δωμάτιο του router, ίσως καλό στα γειτονικά του, αλλά μέτριο προς κακό σε απόσταση 5-10 μέτρων από το router, μέσα στο διαμέρισμα! Απαράδεκτο και εκνευριστικό, όμως υπάρχουν λύσεις! Με τη βοήθεια του Homekit.gr σας προτείνουμε μερικές από αυτές.

1. Η θέση του router

Κάτι πολύ βασικό που ελάχιστοι χρήστες προσέχουν ή απλώς δε θέλουν να κάνουν, για λόγους πρακτικούς και αισθητικούς είναι να αλλάξουν την θέση του router. Το router πρέπει να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο κοντά στο κέντρο του σπιτιού, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό σήμα στα δωμάτια περιμετρικά. Δεν «κρύβουμε» επίσης το router πίσω από έπιπλα, τηλεοράσεις, μέσα σε ράφια ή ντουλάπια, κάτω από τραπέζια. Όλα αυτά «κόβουν» την ισχύ του σήματος και έτσι το κάνουν πιο αδύναμο παντού, ακόμα και στο ίδιο δωμάτιο που βρίσκεται το router.

2. Μήπως ένα νέο router;

Αν έχετε αποφασίσει πως θέλετε πανίσχυρο σήμα WiFi παντού, σε όλα τα δωμάτια και τους ορόφους και φυσικά είστε διατεθειμένοι να ξοδέψετε γι’αυτό τον ευγενή σκοπό, υπάρχουν λύσεις. Ξεχάστε τα routers των 30 και 40 ευρώ και ετοιμαστείτε να δώσετε κάτι παραπάνω. Προτιμήστε μια συσκευή με διπλή ή τριπλή κεραία που θα παρέχει ισχυρότερο σήμα και προς όλες τις κατευθύνσεις!

3. Ή μήπως μια κεραία;

Στην αγορά πωλούνται ξεχωριστές κεραίες με μεγαλύτερες διαστάσεις από την εργοστασιακή του router σας, οι οποίες βιδώνουν πολύ εύκολα και γρήγορα στη θέση της ήδη υπάρχουσας κεραίας και ενισχύουν αρκετά το σήμα, με μικρό κόστος!

4. WiFi repeater

Αν το σπίτι είναι πολύ μεγάλο, ή γενικά θέλετε να φθάσει το σήμα σας σε κάποιο άλλο, γειτονικό διαμέρισμα (π.χ. μοιράζεστε τη σύνδεση με το γείτονα), θα πρέπει να επενδύσετε σε ένα WiFi repeater. Αυτά είναι μικρές συσκευές που ασύρματα ή ενσύρματα συνδέονται με το router σας και τοποθετούνται σε διαφορετικό χώρο από αυτό, ώστε να μπορούν να «στείλουν» το σήμα του στα απομακρυσμένα δωμάτια, χώρους.

Οι λύσεις βέβαια δεν τελειώνουν εδώ!

5. Το DIY που όλοι αγαπήσαμε!

Ίσως λίγο πρωτόγονο αλλά μπορείτε μόνοι σας να ενισχύσετε το σήμα του router σας μέχρι να δείτε τι θα κάνετε, με λίγο… αλουμινόχαρτο! Κατασκευάστε ένα αυτοσχέδιο «πιάτο» από αλουμινόχαρτο, το οποίο θα κολλήσετε με σελοτέιπ ή όποιο άλλο τρόπο στο router σας και θα εστιάσει το σήμα του προς την κατεύθυνση-χώρο που θέλετε! Έτσι, θα έχετε ισχυρό σήμα προς αυτή την κατεύθυνση, ιδανική λύση αν το router βρίσκεται σε μια άκρη του σπιτιού αλλά λίγο προσωρινή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2021 Premium S.A. All Rights Reserved.