ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Γνωρίστε τον Yoda, τον ανθεκτικό κούταβο που πήρε μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 6 Μαρτίου, ένα βίντεο που παρουσίαζε την πορεία ανάρρωσης ενός πανέμορφου, κουταβιού, του Yoda έγινε viral στο Instagram. Στο βίντεο ο Yoda εμφανιζόταν ρωμαλέος και υγιής. Για να καταφέρει όμως απλά να ανοίξει τα όμορφα μάτια του έπρεπε να υποβληθεί σε μια μακράς διάρκειας θεραπεία.

Όπως μοιράστηκε ο σημερινός ιδιοκτήτης του Yoda, το ταξίδι του ξεκίνησε το 2023: «Διασώθηκε από το Instituto Caramelo, το οποίο ακολουθώ στο Instagram και είδα την ανάρτηση στις 21 Δεκεμβρίου. Δεν γνωρίζω την τοποθεσία της διάσωσης, μόνο ότι ήταν στο δρόμο».

Τώρα, ο Yoda ζει με μια αγαπημένη οικογένεια συνοδευόμενος από άλλα δύο σκυλιά.

Η ιστορία του Yoda είχε λοιπόν μια θλιβερή αρχή, αλλά κούναγε την ουρά του όποτε τον πλησίαζαν άνθρωποι.

yoda3

Ευτυχώς, το Instituto Caramelo, ένα κέντρο διάσωσης στη Βραζιλία, ανέλαβε τον Yoda και ξεκίνησε μια αποστολή για να τον σώσει.

Στο κτηνιατρείο, ο Yoda διαγνώστηκε με σαρκοπτική ψώρα. Είχε τριχόπτωση σε όλο του το σώμα, εκκρίσεις και αδυναμία, ενώ ήταν σοβαρά υποσιτισμένος.

yoda5

Ο Mauro, κηδεμόνας του, εξήγησε τι έκανε αυτόν και την οικογένειά του να σκεφτούν να υιοθετήσουν τον Yoda.

«Αυτό που με έκανε να θέλω να τον υιοθετήσω ήταν η στιγμή της διάσωσής του. Παρά την κατάσταση στην οποία βρισκόταν, πολύ αδύνατος, γεμάτος ψώρα και με τα μάτια του κλειστά λόγω άλλης ασθένειας, σηκώθηκε και άρχισε να κουνάει την ουρά του σε όποιον ερχόταν να τον πάρει από τον δρόμο».

Πλέον ο Yoda έχει αναρρώσει πλήρως. «Χρειάζεται φροντίδα λόγω της ράτσας του, η οποία έχει πολλά δερματικά προβλήματα. Όμως η φροντίδα είναι η ίδια που έχω ήδη με οποιοδήποτε από τα κατοικίδιά μου».

yoda6

Το ταξίδι του Yoda από την απελπισία στη χαρά αποτελεί μια συγκινητική υπενθύμιση της δύναμης της αγάπης, της συναίσθησης και της συμπόνιας.

*Με πληροφορίες από το Boredpanda

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman