ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Πέντε αλήθειες που δεν γνωρίζετε για τα McDonald ‘s

Tweet
Share
Tweet
Share

Η εταιρεία των McDonald’s προσελκύει καθημερινά πλήθος κόσμου που αγαπά τις γεύσεις της πασίγνωστης αλυσίδας και πληρώνει για να δοκιμάσει τα πιάτα της. Γνωρίζατε πως η εταιρεία αγοράζει το 5% των αυγών που παράγονται στην Αμερική;

Πριν δύο χρόνια η αλυσίδα των McDonald’s αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, καθώς είχε καταγράψει μείωση των πωλήσεων και κλείσιμο καταστημάτων για πρώτη φορά από το 2002, ενώ τα παράπονα των πελατών για την ποιότητα των τροφίμων ήταν πολλά.

Αυτή την ώρα η εταιρεία αναμφισβήτητα ανακάμπτει. Πρόσφατα εμφάνισε θετικές πωλήσεις, παρ’ όλο που το πρώτο εξάμηνο του 2015 ήταν ακόμα δύσκολο. Στην αναδιάρθωση της εταιρείας βασικό ρόλο έπαιξε και ο νέος CEO, Steve Easterbrook. Υπάρχουν όμως μερικά πράγματα που σίγουρα δεν γνωρίζετε για την κορυφαία αλυσίδα fast food. Ας ρίξουμε μια ματιά.

Τα McDonald’s έχουν μικρό ποσοστό στη βιομηχανία φαγητού

Η αλήθεια είναι πως η συγκεκριμένη αλυσίδα κατέχει ελάχιστο ποσοστό της συνολικής αγοράς του κλάδου, ακόμα κι αν είναι η μεγαλύτερη εταιρεία fast food στον κόσμο. Τα McDonald’s αντιπροσωπεύουν μόνο το 3,6% της παγκόσμιας αγοράς των εστιατορίων – μιας αγοράς που αξίζει 2.4 τρισεκατομμύρια δολάρια. Στο κομμάτι του fast food τα McDonald ‘s κατέχουν το 7,2% από τα 1,2 τρισ. δολάρια των πωλήσεων. 

mac

Τα McDonald ‘s είναι μια τεράστια μεσιτική εταιρεία 

Μέχρι το τέλος του 2015 περίπου το 80% των εστιατορίων της εταιρείας ήταν franchised με μακροπρόθεσμο στόχο το ποσοστό να φτάσει το 95%. Η συμφωνία για franchise, που συνήθως έχει διάρκεια 20 χρόνια, δίνει το δικαίωμα στα McDonald’s να χρησιμοποιούν τη γη και το κτίριο. Ο δικαιοδόχος πληρώνει ενοίκιο στα McDonald’s, καθώς και ένα ποσοστό επί των πωλήσεων.

Αγοράζει περίπου 5% των αυγών που παράγονται στις ΗΠΑ

Τα αγαπημένα McMuffins έχουν μεγάλη ζήτηση. Αυτό σημαίνει πως η εταιρεία αγοράζει 2 δισεκατομμύρια αυγά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της αμερικανικής αγοράς – περίπου δηλαδή το 5% των αυγών της Αμερικής αγοράζονται απ’ τα McDonald’s.

Νέο κατάστημα και στο Καζακστάν

Η αλυσίδα προσέθεσε την 120η χώρα στην ομπρέλα της, όταν άνοιξε κατάστημα στην Αστάνα του Καζακστάν το Μάρτιο. Η εταιρεία σχεδιάζει να ανοίξει άλλα 15 εστιατόρια στη χώρα τα επόμενα χρόνια.

Nα σημειωθεί πως οι δικαιοδόχοι της εταιρείας φέρνουν συνολικά 66,2 δισ. δολάρια από τις πωλήσεις, ενώ σε αυτά προστίθενται και τα 16,5 δισ. δολάρια που κερδίζει η εταιρεία απ’ τα καταστήματα. Πρόκειται για ένα ποσό της τάξεως των 82,7 δισ. δολαρίων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman