ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κάνε αυτό που σου αρέσει, στο βαθμό που δεν θίγει το δικαίωμα κάποιου άλλου να κάνει το ίδιο, αυτός είναι ο ορισμός της ηθικής. - Γ. Ντυέρ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Γουέιν Ντύερ ζει στην Φλώριδα και στο Μαϊάμι. Είναι παντρεμένος και χωρισμένος τρεις φορές, έχοντας επτά από τα οκτώ παιδιά του με την τρίτη σύζυγό του την Μαρσελέν (Marcelene).

Ο Ντύερ πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της παιδικής του ηλικίας σε ορφανοτροφείο. Πήρε το δίπλωμα Καθηγητή στο Wayne State University. Τελείωσε το γυμνάσιο στο Ντιτρόιτ και το πανεπιστήμιο στο St. John's University στην Νέα Υόρκη.

Αρχικά ξεκίνησε μια ακαδημαϊκή καριέρα, με δημοσιεύσεις σε περιοδικά και εξασκώντας μια πετυχημένη ιδιωτική θεραπευτική μέθοδο, αλλά οι ομιλίες του στο St. John's, οι οποίες επικεντρώνονταν στην θετική σκέψη και σε ομιλίες τεχνικών υποκίνησης, συγκέντρωναν σπουδαστές πέρα από αυτούς που είχαν εγγραφεί. Ένας εκπρόσωπος εκδόσεων τον έπεισε να συγκεντρώσει τις ιδέες του σε βιβλίο, με αποτέλεσμα την "περιοχή των σφαλμάτων σας". Μολονότι οι αρχικές πωλήσεις ήταν λίγες, ο Ντύερ παράτησε την δουλειά του καθηγητή και ξεκίνησε μια περιοδεία δημοσιότητας στις Ενωμένες Πολιτείες, με παρουσιάσεις σε εκθέσεις βιβλίων και συνεντεύξεις, με αποτέλεσμα να περιληφθεί στις καταστάσεις των Best Sellers, "πριν ακόμα οι εκδότες καταλάβουν τι ακριβώς συνέβαινε".

Ο Ντύερ προχώρησε να οικοδομήσει πάνω στην επιτυχία του με ταξείδια ομιλιών, μια σειρά από μαγνητοταινίες και κανονικές δημοσιεύσεις νέων βιβλίων. Το ακροατήριο του Ντύερ δεν περιοριζόταν σε επαγγελματίες όπως του Dale Carnegie ή του Stephen Coney και έτσι το μήνυμά του πέρασε σε πολλούς ανθρώπους. Συχνά επαναλάμβανε ανέκδοτα από την οικογενειακή του ζωή και επανειλημμένα χρησιμοποιούσε την εμπειρία της ζωής του σαν παράδειγμα. Η επιτυχημένη ιστορία του αυτοδημιούργητου ήταν μέρος της γοητείας του. Ο Ντύερ έλεγε στους αναγνώστες του να επιδιώκουν την αυτοπραγμάτωση, συνδέοντας σαν καθοδήγηση μια θρησκευτική εμπειρία και πρότεινε οι αναγνώστες να μιμηθούν τον Ιησού Χριστό, ο οποίος προσδιόριζε δύο πράγματα, ένα άτομο αυτοπραγμάτωσης και ένας "ιεροκύρηκας αυτοδυναμίας". Ο Ντύερ έκανε κριτική της κοινωνικής επικέντρωσης στην ενοχή, την οποία είδε σαν μια νοσηρή ακινητοποίηση στο παρόν εξ αιτίας ενεργειών που έγιναν στο παρελθόν. Συνηγόρησε με τους αναγνώστες να δουν πως οι γονείς, τα ιδρύματα και ακόμα οι ίδιοι επέβαλαν διαδικασίες ενοχής πάνω τους. Μολονότι ο Ντύερ αντιστάθηκε στην ετικέτα της νέας εποχής, κοντά στα 1990, άλλαζε το μήνυμά του για να συμπεριλάβει περισότερα στοιχεία πευματικότητας, μαγείας και μεγαλύτερης ενσυναίσθησης στον "Ιερό Σου Εαυτό" Boca Raton News, November 13th, 2002.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman