ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο σκοτεινός κόσμος της Yakuza σε 20 καταπληκτικές φωτογραφίες

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις  11 Μαρτίου 2011, ο πυθμένας της ιαπωνικής ακτής άρχισε να κουνιέται με τρομακτικό τρόπο. Σε λίγα λεπτά, ένα κύμα, ύψους 130 ποδιών, άρχισε να κατευθύνεται προς την περιοχή του Tohoku, με αποτέλεσμα τον θάνατο περισσότερων από 16 χιλιάδων ανθρώπων. Όλος ο κόσμος έβλεπε κατάπληκτος  την καταστροφή προσπαθώντας να βοηθήσει το έθνος όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Η πρώτη οργάνωση που έφτασε, παρέχοντας φαγητό, προμήθειες και άλλες υπηρεσίες, κέρδισε το σεβασμό των ντόπιων χειρίζοντας το θέμα πολύ πριν από την κυβέρνηση. Οι υπεύθυνοι αυτής της ομάδας διάσωσης είναι μέλη ενός από τα πιο επικίνδυνα συνδικάτα εγκλημάτων της Ιαπωνίας: τη Yakuza.

the yakuza

Όπως και με άλλες μαφίες σε όλο τον κόσμο, η Yakuza έχει παραμείνει σε κάθε παράνομη δραστηριότητα στην περιοχή. Οι κύριες δραστηριότητές της φαίνεται να είναι η πορνεία και η εκβιασμός και, ενώ πολλοί μένουν μακριά από τα παράνομα ναρκωτικά, υπάρχουν και άλλοι που ανήκουν στο εμπόριο ναρκωτικών ή ανθρώπων. Παρότι παρόμοιες ομάδες μπορούν να χρησιμοποιήσουν εκβιασμούς μέσω της υπόσχεσης "προστασίας", η Yakuza εκφοβίζει τους μετόχους κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της εταιρείας προκειμένου να αποκτήσει μετοχές.

the yakuza 1

Αυτό τελικά θέτει τη Yakuza εκτός από τις άλλες εγκληματικές οργανώσεις. Αυτή η συλλογική οργάνωση επενδύει πραγματικά σε μεγάλες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών, καθώς και σε ακίνητα. Αυτή η ομάδα της Yakuza  τείνει να κινείται και να μην παραμένει σε ένα μέρος για πολύ καιρό. Υπάρχουν ενδείξεις για τις σχέσεις της με άλλα συνδικάτα διεθνούς εγκλήματος, καθώς και για συνδέσεις με όπλα και λαθρεμπόριο ναρκωτικών.

the yakuza 2

Ο φωτογράφος Anton Kusters αισθάνθηκε υποχρεωμένος να ανακαλύψει πως θα ήταν να είσαι μέλος αυτής της αποκλειστικής ομάδας όπου, αν δεν είσαι νέος, είναι σχεδόν αδύνατο να ενταχθείς. Με τα δικά του λόγια, «Να καταλάβουμε τι σημαίνει να έχεις ένα πόδι στην κοινωνία ενώ το άλλο έξω, αυτό σημαίνει ότι γνωρίζουμε ότι είμαστε καλοί και κακοί τύποι την ίδια στιγμή». Έτσι άρχισε να προσπαθεί να διεισδύσει για να συλλάβει με τον φακό του στιγμές αυτού του μυστηριώδους σύμπαντος μέσα από τις εικόνες του.

the yakuza 3

Ο Kusters χρειάστηκε δέκα μήνες για να αποκτήσει πρόσβαση στην οργάνωση και πιστεύει ότι ήταν η δική του εμπειρία ως άτομο από δύο κόσμους που επηρέασε την απόφαση της ομάδας να του επιτρέψει να τραβήξει τις φωτογραφίες:

the yakuza 4

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman