ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η πριγκίπισσα θρύλος που μάχονταν καλύτερα από τους άνδρες

Tweet
Share
Tweet
Share

Πώς ανακαλύπτουμε το σκοπό μας στη ζωή; Και τι συμβαίνει όταν το πεπρωμένο μας δεν είναι αυτό που οι άλλοι ελπίζουν ή αναμένουν από εμάς; Κρύβουμε το χάρισμα μας ή το υπερασπιζόμαστε; Αυτή είναι η ιστορία μιας πριγκίπισσας που θα μπορούσε να ήταν όπως άλλοι πριν και μετά από αυτήν αλλά επέλεξε να παραμείνει πιστή στον εαυτό της. Αυτή είναι η ιστορία της  Khutulun της Μογγολίας, μεγάλης εγγονής του Genghis Khan  ενός θρύλου από μόνο του.

Γεννημένη λίγο πριν από το 1260 μ.Χ., θα μπορούσε να απολαύσει τα προνόμια και τις πολυτέλειες των δικαιωμάτων δίπλα στον θείο της Kublai Khan. Αντ 'αυτού, παρέμεινε με τον πατέρα της Kaidu και τους 14 αδελφούς της, κρατώντας τον νομαδικό τρόπο ζωής που ήταν απαραίτητος για την Αυτοκρατορία του Χαν. Από νεαρή ηλικία απέδειξε τις ικανότητές της στην πάλη όταν πάλευε με τους αδελφούς της. Αυτό τελικά την οδήγησε στο πλευρό του πατέρα της κατά τη διάρκεια των μαχών.

Αλλά πριν μιλήσουμε περισσότερο για την Khutulun, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν ήταν μόνη στα επιτεύγματά της. Λαμβάνοντας υπόψη τη φύση της κοινωνίας Steppe, οι γυναίκες της Μογγολίας  καβαλούσαν άλογα μαζί με τους άνδρες, καθώς  γνώριζαν το δρόμο τους γύρω από ένα τόξο και ένα βέλος. Από νεαρή ηλικία θα μάθουν πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους και τα βοοειδή τους. Η πριγκίπισσα δεν ήταν η μόνη γυναίκα που έπρεπε να παλέψει, αλλά αυτό που την διέκρινε ήταν πόσο καλή ήταν σε αυτό.

mongolian princess khutulun-w696-h687

Δεδομένου ότι οι τιμές και οι αθλητικές δεξιότητες γινόταν σεβαστές από τον μογγολικό λαό, το γεγονός ότι η Khutulun δεν νικήθηκε ποτέ προκάλεσε πρόβλημα, επειδή δεν υπήρχαν επιλέξιμοι σύζυγοι γι 'αυτήν. Σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της έναν άνθρωπο άξιο της, έθεσε έναν κανόνα: αν ένας άνδρας μπορούσε να την νικήσει στην πάλη, τότε θα συμφωνούσε να τον παντρευτεί. αν χάσει θα του χρωστάει εκατό άλογα. Η πριγκίπισσα κατέληξε με 10.000 άλογα.

Λέγεται ότι το 1280 ένας πρίγκιπας ήρθε προκαλώντας την, σίγουρος ότι θα μπορούσε να την νικήσει στην αρένα και να κερδίσει την καρδιά της στη διαδικασία. Θα στοιχηματίσει ακόμη και χίλια άλογα ότι θα το κάνει. Οι γονείς της την ικέτευαν να ακυρώσει τον αγώνα. Δεν ξέρουμε αν συμφώνησε να το κάνει ή όχι. Αυτό που τελικά συνέβη ήταν ότι όταν τελείωσε ο αγώνας, δεν κέρδισε απλά, αλλά τον απείλησε απότομα στο κοινό.

Καθώς η δυναστεία των γιουάν, με επικεφαλής τον Kublai Khan, συνέχισε τις καταστροφές μεταξύ των νομαδικών περιοχών, η Khutulun ήταν στην πλευρά του πατέρα και των αδελφών της, προστατεύοντας τον ιδιαίτερο τρόπο ζωής τους. Αλλά αυτό ήρθε σε μια τιμή. Οι άνθρωποι άρχισαν να κουτσομπολεύουν, υποστηρίζοντας ότι ο λόγος για τον οποίο η πριγκίπισσα δεν είχε άνδρα ήταν επειδή είχε μια αιματηρή σχέση με τον μπαμπά της.

mongolian princess khutulun drawing-w696-h687

Τελικά επέλεξε έναν σύζυγο, αλλά δεν πάλεψε μαζί του. Αυτό είναι ακόμα αρκετά εκπληκτικό, αφού δεν ήταν όπως οι άλλες  γυναίκες που είχαν τη δυνατότητα να έχουν οποιαδήποτε για συζύγο τους για πολύ καιρό, πολύ λιγότερο τον δέκατο τρίτο αιώνα. Παρά το γεγονός ότι ο πατέρας της ήθελε να είναι η κληρονόμος του και η ηγεμόνας του λαού, η Khutulun συμφώνησε να είναι σύμβουλος και υποστηρικτής του αδελφού της  Orus μετά το θάνατο του Καϊτού. Φαινόταν ότι η πριγκίπισσα ήταν υποχρεωμένη να γίνει ηγέτης του μογγολικού στρατού. Ωστόσο, το 1306 στην ηλικία των 45 ετών πέθανε από μυστηριώδη αίτια.

mongolian princess khutulun film-w696-h687

Εκτός από τα προαναφερθέντα γεγονότα, δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες για την Khutulun. Οι ιστορικοί πιστεύουν ότι αυτό θα μπορούσε να οφείλεται στο γεγονός ότι η βασιλεία του Kublai Khan ανέλαβε τελικά και τα καθήκοντά της έγιναν προπαγάνδα για τον μογγολικό λαό. Δεν ήταν μετά από χρόνια αργότερα μέσω  του Marco Polo και ορισμένων ιστορικών που έγραψαν για τον Τζένγκις Χαν ότι η ιστορία της Khutulun θα γινόταν γνωστή.

Π.Τ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.