ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

"Αγόραζαν" σεξ από νεαρούς πρόσφυγες

Tweet
Share
Tweet
Share

Νεαρούς πρόσφυγες φαίνεται πως προσέγγιζαν γυναίκες από τη Φινλανδία με αντάλλαγμα το σεξ. Την είδηση έδωσε στο φως της δημοσιότητας η φινλανδική ταμπλόιντ εφημερίδα Inta-Sanomat.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Taina Cederstrom, η οποία εργάζεται σε τοπικό κέντρο αιτούντων άσυλο, είπε μιλώντας στην εφημερίδα πως έχουν καταγραφεί περιστατικά με γυναίκες οι οποίες προσπαθούσαν να «αγοράσουν» σεξ, πλησιάζοντας ανήλικους πρόσφυγες στον σιδηροδρομικό σταθμό του Ελσίνκι προσφέροντάς τους 20 ευρώ για τις «υπηρεσίες» τους.

Η ίδια σημείωσε πως ήταν σίγουρη για τουλάχιστον δύο τέτοιες υποθέσεις, ενώ συμπλήρωσε πως μπορεί να υπάρχουν και περισσότερες. Οι υπάλληλοι του Diakonissalaitos Foundation, που διαχειρίζεται το κέντρο, διερεύνησαν το θέμα και κατέληξαν στα σχετικά συμπεράσματα.

Η Cederstrom τόνισε πως δεν μπορούσε να θυμηθεί αντίστοιχα περιστατικά στη χώρα κατά το παρελθόν: Γυναίκες 30-40 ετών, εύπορες οικονομικά, να πηγαίνουν στον σιδηροδρομικό σταθμό για να «αγοράσουν σεξ» από εφήβους. Επίσης, σημείωσε ότι καταβάλλονται προσπάθειες να μάθουν οι αιτούντες άσυλο πώς πρέπει να φέρονται στις γυναίκες «και τώρα βλέπουμε να συμβαίνει αυτό» - συμπληρώνοντας ότι φοβάται πως οι νεαροί μετανάστες θα περνούν τώρα περισσότερο χρόνο στον σταθμό, όπου θα μπορούσαν να μπλέξουν σε επικίνδυνες καταστάσεις, όπως το εμπόριο ναρκωτικών.

Στο μεταξύ οι φινλανδικές εφημερίδες έγραψαν και για άλλο ένα σκάνδαλο σεξουαλικής φύσεως, μεταξύ μίας εργαζόμενης στον Ερυθρό Σταυρό και ενός αιτούντος άσυλο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman