ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στα 7,7 ευρώ αποτίμησε την κάθε… επαφή με τη γυναίκα του

Tweet
Share
Tweet
Share

Κινήθηκε νομικά προκειμένου να διεκδικήσει αποζημίωση. Αποζημίωση με το αιτιολογικό της προσβολής της υγείας προσώπου. Το περιστατικό αφορά 30χρονο ο οποίος διεκδίκησε αποζημίωση 12.000 ευρώ για ηθική βλάβη που υπέστη… η σεξουαλική του ζωή.

Όχι, μην ανησυχείτε, δεν έπαθε κάτι ο ίδιος, ή το… εργαλείο του. Αλλά η άτυχη γυναίκα του, που έμεινε ανάπηρη ύστερα από τροχαίο ατύχημα. Αποτέλεσμα, μεταξύ πολλών άλλων ιδιαιτέρως καταστροφικών για τη ζωή της, ήταν εκείνη να μην μπορεί πλέον να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τον σύζυγό της. Κι εκείνος αποφάσισε να επωφεληθεί, όσο μπορεί. Διεκδίκησε λοιπόν την αποζημίωση ως ηθική βλάβη καθώς, όπως υποστήριξε, η σεξουαλική του ζωή ακυρώθηκε μετά την αναπηρία της συζύγου του.

Σε αυτό το σημείο απλώς να διευκρινίσουμε ότι η δικαστική αυτή ιστορία δεν εκτυλίχθηκε σε κάποια απομακρυσμένη πολιτεία των ΗΠΑ, αλλά στη χώρα μας. Στο Εφετείο λοιπόν ο 30χρονος δικαιώθηκε και του επιδικάστηκαν τα 12.000 ευρώ.

couple2

Ωστόσο η υπόθεση έφτασε στον Άρειο Πάγο, όπου το Δ’ Πολιτικό Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου της χώρας, αναίρεσε την απόφαση του Εφετείου. Σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η οποία επικαλείται τον Αστικό Κώδικα, ο μόνος που μπορεί να αξιώσει χρηματική αποζημίωση σε περίπτωση προσβολής υγείας προσώπου, είναι εκείνος που υπέστη άμεσα την ηθική βλάβη.

Αναλύοντας την απόφαση καταλαβαίνουμε ότι ο σύζυγος νομιμοποιείται να συνάψει εξωσυζυγικές σχέσεις καθώς το σκεπτικό του δικαστηρίου κρίνει ότι εκείνος δεν έχει υποστεί κάποια βλάβη, διότι δεν περιορίζεται η σεξουαλική του ζωή, παρά μόνο οι επαφές με την σύζυγό του.

Η απορία ωστόσο που γεννάται είναι πώς όρισε το ύψος της αποζημίωσης, που διεκδίκησε ο 30χρονος. Με πρόχειρους υπολογισμούς του Penna, συνυπολογίζοντας την ηλικία του, την πιθανή συχνότητα σεξουαλικών επαφών με τη σύζυγό του και τα χρόνια ενεργής σεξουαλικής ζωής που έχει μπροστά του, αποτίμησε την κάθε επαφή με τη σύζυγό του στα…7,7 ευρώ. Τιμές χρεωκοπημένης χώρας, θα προσθέταμε εμείς.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman