ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δε θα πιστεύετε που ψηφίζουν οι Άγγλοι!

Tweet
Share
Tweet
Share

Μπορεί να μην το διασκεδάζουν όπως εμείς οι Νότιοι, αλλά, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουν τις ιδιαιτερότητές τους!..

Από το πρωί της σημερινής ημέρας οι Άγγλοι προσέρχονται στις κάλπες και ασκούν ησύχως το εκλογικό τους δικαίωμα. Ο λόγος που οι εκλογές διεξάγονται στο ιδιότροπο νησί τις Πέμπτες παραμένει για πολλά χρόνια άλυτο μυστήριο. Το γιατί γίνονται οι ψηφοφορίες στην Αγγλία παραδοσιακά καθ΄ ημέρα Πέμπτη, είναι κάτι που απασχολεί εδώ και δεκαετίες τους ειδικούς. Και καθώς δεν υπάρχει κάποιος επίσημος λόγος, η πιο συνηθισμένη εξήγηση είναι ότι κάποτε αυτό επέτρεπε να αποφεύγεται η ψήφος μετά απο ένα γερό μεθύσι, επειδή ακριβώς, η εργατική τάξη πληρωνόταν κάθε Παρασκευή.

Έτσι, τα εκλογικά κέντρα έχουν στηθεί σε διάφορους χώρους, όπως ένα δημόσιο πλυντήριο στην Οξφόρδη, ένας ανεμόμυλος κοντά στο Μπράιτον ή μια αίθουσα πυγμαχίας στο Κίνγκστον, χωρίς να λογαριάσει κανείς τις εκκλησίες, τις παμπ, τα τζαμιά και τους ινδουιστικούς ναούς.

Κι αυτό γιατί τα σχολεία, τα οποία στον υπόλοιπο κόσμο φιλοξενούν τα εκλογικά κέντρα, είναι σχεδόν όλα ανοικτά. Κατά συνέπεια, χρειάζεται να βρεθούν άλλοι χώροι.

Η αναμέτρηση είναι άκρως αμφίρροπη. Ωστόσο στα εκλογικά… τμήματα η εκλογική διαδικασία διεξάγεται με απόλυτη ηρεμία και βρετανικό φλέγμα,  όπως φαίνεται από τις φωτογραφίες του Reuters. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman