ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Είμαι...κόκκινο ψωμί και ροζ τυρί

Tweet
Share
Tweet
Share

Θα επιλέγατε ποτέ να φάτε κόκκινο ψωμί ή μωβ τυρί; Αγοράζετε συνήθως ρούχα όταν σας αρέσουν τα χρώματα τους; Έχετε αδυναμία σε κάποιον που φορά ανοιχτόχρωμα ρούχα; Το χρώμα έχει μεγάλη δύναμη και είτε μπορούμε να το παραδεχτούμε είτε όχι-αποκαλύπτει πολλά για το χαρακτήρα μας.

Κατ’ αρχάς πέρα από τις προκαταλήψεις κάποιων επιφανειακών ανθρώπων, τα χρώματα κατά καιρούς γίνονται αντικείμενο μελέτης πολλών επιστημόνων, που καθιέρωσαν τη χρωματολογία, ένα είδος επιστήμης με θεραπευτικές ικανότητες και ψυχολογικές προεκτάσεις.

Ο καθηγητής-ψυχολόγος F.Dyer το 1973 στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης απέδειξε με ένα απλό πείραμα την επιρροή των χρωμάτων στη διατροφή και την όρεξή μας.

Μια ομάδα φοιτητών κλήθηκε να γευματίσει σε μια αίθουσα με ειδικούς λαμπτήρες που έκαναν τον αρακά να φαίνεται μαύρος, το μπιφτέκι πράσινο, τη σαλάτα ροζ και τον καφέ κίτρινο!

food3

Παρότι τα φαγητά ήταν άψογα μαγειρεμένα με τα υγιεινότερα υλικά, πολλοί φοιτητές αρνήθηκαν να φάνε επειδή ένιωσαν έντονη αποστροφή για τα «αφύσικα» κατασκευάσματα, ενώ όσοι τα δοκίμασαν παρουσίασαν αργότερα έντονες στομαχικές διαταραχές.

Μετά από μακροχρόνιες έρευνες, δύο άλλοι ερευνητές, οι Dr. Jacobs και Suesh, κατέληξαν στο συμπέρασμα πως τα χρώματα εκείνα που ηρεμούν τον ανθρώπινο οργανισμό είναι το πράσινο και το μπλε. Οι Αρχές της Καλιφόρνια έτσι πειραματίστηκαν και μελέτησαν τα πλεονεκτήματα που μπορούν να αποφέρουν στον άνθρωπο τα χρώματα, χρησιμοποιώντας τρία διαφορετικά είδη ασθενοφόρων, ειδικών για τη μεταφορά καρδιοπαθών. Όσα είχαν κόκκινη εσωτερική επένδυση, επιτάχυναν τους καρδιακούς παλμούς των ασθενών, οι οποίοι ένιωθαν αρκετά άσχημα κατά τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Όσα είχαν πράσινη επένδυση, δημιουργούσαν στους ασθενείς ένα πρωτόγνωρο αίσθημα ηρεμίας ενώ όσα διέθεταν γαλάζια επένδυση συνέβαλαν στην ψυχική γαλήνη των ασθενών που ένιωθαν ιδιαίτερα ασφαλείς.

food4

Τα χρώματα και οι επιδράσεις τους

Στη συνέχεια παρουσιάζονται τα βασικά χρώματα και το μήνυμα που μπορεί να περάσει το καθένα, χωρίς εσείς να το καταλάβετε.

Άσπρο- δείχνει ένα άτομο δεκτικό να αρχίσει επικοινωνία. Το χρώμα αυτό είναι επιφορτισμένο με αισιοδοξία και γαλήνη.
Μαύρο- δείχνει ένα άτομο που κρύβει μυστικά και έχει κρυμμένα χαρτιά. Ιδανικό χρώμα για να ενισχύσεις το μυστήριό σου.

Ροζ- είναι το χρώμα της παιδικότητας και της αθωότητας, ενώ αναδεικνύει την νεανικότερη πτυχή του χαρακτήρα.
Κόκκινο- το απόλυτο χρώμα του πάθους, της έντασης και της εκρηκτικότητας. Το απόλυτο χρώμα για μια ερωτική διεκδίκηση.

Μπλε- το χρώμα της ισορροπίας και του μέτρου.

Πράσινο- αποπνέει ηρεμία αλλά και ανάγκη για δράση. Το χρώμα που ενώνει τις αντιθέσεις. Επίλεξε το χρώμα που θα δεσπόζει στις εμφανίσεις σου, ανάλογα με την περίσταση και το μήνυμα που θέλεις να περάσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman