ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Tο πρώτο "ανθρώπινο" ρομπότ με καρδιά & συναισθήματα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Ο Pepper είναι τα πρώτο ρομπότ στο κόσμο που κατασκεύασαν οι Ιάπωνες, το οποίο είναι σε θέση να αναγνωρίζει τα ανθρώπινα συναισθήματα και να αντιδρά αναλόγως: με χαρά με νεύρα με λύπη με αγωνία.

Το Alibaba and Foxconn Techonology group υπέγραψαν συμφωνία, με την οποία οι δυο κολοσσοί της Κίνας θα επενδύσουν 14, 5 δισεκατομμύρια στην Softbank Robotics, η οποία είναι και η κατασκευαστική εταιρία, για να προωθήσουν την ανάπτυξη των επιχειρήσεων με ρομπότ στην παγκόσμια αγορά, Στο πλαίσιο αυτής της συμφωνίας συμπεριλαμβάνεται και η προώθηση του Pepper.

Όπως σημειώνει το techcrunch.com, δημιουργοί της υποστηρίζουν ότι το ρομπότ είναι σε θέση να φέρνει σε πέρας διάφορους νευραλγικούς ρόλους, ανάμεσα στους οποίους η φροντίδα των ηλικιωμένων αλλά και των νεογέννητων. Με ύψος που μόλις ξεπερνά το ένα μετρό, βάρος 28 κιλά και ένα tablet μόνιμα ενσωματωμένο στο στήθος του, ο Pepper είναι ένα ανθρωποειδές όπου έχει την δυνατότητα να λαμβάνει υπόψιν του τον περιβάλλοντα χώρο για να διαμορφώσει τις αντιδράσεις του.

pepper

Η τεχνολογία που βάζει σε εφαρμογή τις πολλαπλές δυνατότητες του, βασίζεται σε ένα σύστημα ειδικών αλγορίθμων που επιτρέπουν αναγνώρισης φωνής, χειρονομιών, κινήσεων, συναισθημάτων και τόνου φωνής.
Το κόστος του Pepper θα ανέρχεται στις 1000 λίρες ενώ η ενοικίαση του θα κυμανθεί στα 1500 γιεν.

pepper crdit troy house corbis ld 0

Λαμβάνοντας δεδομένα από μία ευρεία γκάμα αισθητήρων, το ρομπότ αξιολογεί καταστάσεις ενώ «διαβάζει» συναισθήματα βάσει των εκφράσεων του προσώπου και του τόνου της φωνής. Ο Pepper έχει την δυνατότητα να κατεβάσει 1000 application για να κάνει ακόμα πιο ενδιαφέρουσα την χρηστικότητα του.

pepperwide 0

Με πάνω από το 22% του πληθυσμού να υπερβαίνει τα 65 χρόνια ζωής, πολλές εταιρείες εργάζονται στην δημιουργία ρομπότ που θα είναι σε θέσει να φροντίζουν τους ηλικιωμένους.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.