ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ένα γρήγορο ταξίδι στον Πλούτωνα

Tweet
Share
Tweet
Share

Το ταξίδι στο διάστημα αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός για πολλούς ανθρώπους. Η μανία της εξερεύνησης και η περιέργεια για το άγνωστο εξιτάρει σίγουρα το μυαλό, λίγοι ωστόσο έχουν τη δυνατότητα να το πραγματοποιήσουν δεδομένου του υπέρογκου ποσού που θα χρειάζονταν για μια τέτοια περιήγηση. Αν είστε από αυτούς που έχετε βάλει στόχο να ταξιδέψετε σε άλλον πλανήτη, δεν έχετε ωστόσο τη δυνατότητα να το πράξετε, αφεθείτε τουλάχιστον στην ομορφιά της φωτογραφίας.

Η διαστημοσυσκευή New Horizons της NASA μετέβη στον Πλούτωνα και μέσω φωτογραφιών παρουσιάζει τις λεπτομέρειες εκείνες που αναδεικνύονται στην επιφάνειά του. «Στον πλανήτη ξεχωρίζει η ποικιλομορφία των πετρωμάτων που υπάρχουν στο έδαφος και είμαστε περήφανοι που φέραμε στη γη επιπλέον υλικό», δήλωσε ο επικεφαλής του διαστημόπλοιου, Alan Stern.

diastima

Η «καρδιά» του Πλούτωνα είναι φωτεινή ενώ έρχεται σε αντίθεση με τις σκοτεινές περιοχές που εκτείνονται γύρω της. Τα παλαιότερα σημεία στην επιφάνεια γεμίζουν με κρατήρες, ενώ τα υπόλοιπα είναι ομαλά. Πιθανότατα να υπάρχουν και αμμόλοφοι στον Πλούτωνα, εξηγούν οι ειδικοί.

dia

Στις φωτογραφίες αποκαλύπτεται και μια ακόμα λεπτομέρεια σχετικά με την ατμόσφαιρα του πλανήτη νάνου. Η ομίχλη είναι πολύ έντονη, τόσο που δημιουργεί ένα πέπλο λυκόφωτος τις νυχτερινές ώρες, προσθέτει η NASA.

dia 2

Οι φωτογραφίες προέρχονται από το ταξίδι που πραγματοποίησε το πλήρωμα το μήνα Ιούλιο, ενώ χρειάζεται τουλάχιστον ακόμα ένας χρόνος για τη συλλογή των δεδομένων για περαιτέρω έρευνα.

Ήδη στο χώρο του διαδικτύου γίνεται πανικός με τις νέες φωτογραφίες.  

crop

crop 2

crop 3

crop 4

Πηγή: mashable.com

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman