ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αυτός είναι ο νέος προορισμός στην καρδιά της Ευρώπης

Tweet
Share
Tweet
Share

Τον τίτλο της πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2016 κέρδισε η πόλη Βρότσλαβ, η οποία βρίσκεται στο νοτιοδυτικό τμήμα της Πολωνίας. 

Ένας τόπος επηρεασμένος από τις γερμανικές και αυστριακές δομές, φημίζεται για τη γοτθική αρχιτεκτονική του, τα μεγάλα πάρκα αλλά και τον ποταμό Οντέρ που κυλάει στο κέντρο του. Είναι μια πολύχρωμη, πεζοδρομημένη πόλη με τραμ από άκρη σε άκρη. Απέχει 120 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Τσεχία και 160 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Γερμανία.

polw 2

Το Βρότσλαβ ξεκίνησε να χτίζεται πάνω σε ένα νησί στον ποταμό Όντερ και έχει εξαπλωθεί σε άλλα έντεκα, τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με 112 γέφυρες. Αν κάποιος αποφασίσει να ταξιδέψει σε αυτή, να μην ξεχάσει να επισκεφτεί το Δημαρχείο της.
Βρίσκεται δίπλα από την πλατεία Rynek. Από την εκκλησία της Αγίας Ελισάβετ οι επισκέπτες μπορούν να θαυμάσουν την πόλη από ψηλά. Ένας τόπος με έντονο το θρησκευτικό στοιχείο, με μεσαιωνικούς ναούς, του Σταυρού, της Παναγίας, της Άμμου, αλλά και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστή.

polw 3

Από τις πιο φημισμένες γεύσεις στην περιοχή είναι η πιπεριά, οι σούπες και η σαντιγί.  Για ψώνια, όλο και κάτι θα πάρεις απο τη βόλτα σου, δύο όμως είναι οι κύριες αγορές. Η Galleria Dominikansa που βρίσκεται στην πλατεία Ντομινικάνσκι και το Pasaz Grunwaldski που βρίσκεται στην πλατεία Γκρουνβάλτζκι. Πώς θα φτάσετε; Όχι πολύ εύκολα μιας και πρέπει να πετάξεις για Βαρσοβία και από 'κει με απευθείας πτήση 30' σε ένα αεροδρόμιο που απέχει 13 χιλιόμετρα από την πόλη.

Pol 4

Polw 7

polw 9

polw 11

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman