ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Τι θα δούμε στο Μουσείο Μπενάκη αυτό το Φεβρουάριο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Την ατζέντα των πολιτιστικών του εκδηλώσεων για το μήνα Φεβρουάριο παρουσιάζει το Μουσείο Μπενάκη. Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα.

ΕΚΘΕΣΕΙΣ

Αστικό σήμα

Διάρκεια έκθεσης : μέχρι 7 Φεβρουαρίου 2016

Το "Αστικό Σήμα" είναι η έκθεση των συμμετοχών στον πανελλήνιο αρχιτεκτονικό φοιτητικό διαγωνισμό για τον σχεδιασμό κατασκευής από ξύλο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε την άνοιξη του 2015, ενώ στις 26 Ιουνίου έγινε η απονομή των βραβείων. Το έργο που απέσπασε το 1ο Βραβείο κατασκευάστηκε και θα παρουσιαστεί στο αίθριο του Μουσείου κατά τη διάρκεια της έκθεσης.

Πρόκειται για μία κατασκευή που θα λειτουργήσει ως σημείο πληροφόρησης για δράσεις και γεγονότα που διεξάγονται μόνιμα, περιοδικά ή για ορισμένη χρονική διάρκεια. Η πληροφορία διατίθεται στο κοινό με ανάρτηση στην επιφάνεια της κατασκευής – όπως επιγραφές, αφίσες κ.λπ., μέσω από ειδικών διαμορφωμένων σημείων – όπως π.χ. φυλλάδια, ή προβαλλόμενη σε μόνιμες οθόνες που ενσωματώνονται στην κατασκευή.

Τα κριτήρια στα οποία βασίστηκε η επιτροπή, σύμφωνα και με την προκήρυξη του διαγωνισμού, αφορούσαν στις δυνατότητες προσαρμογής, συναρμολόγησης και αποσυναρμολόγησης, στην αξιολόγηση του δομικού συστήματος των προτάσεων, καθώς επίσης και στην οικονομία της κατασκευής. Έμφαση δόθηκε στην διαχείριση της πληροφορίας, στην χωρική οργάνωση, στην πρωτοτυπία της πρότασης και στην δυνατότητα κατασκευής των μελετών σε συνδυασμό με την προβλεπόμενη συμπεριφορά τους στην χρονική διάρκεια της λειτουργίας των.

Διοργάνωση: Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής, Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ξυλείας και Μουσείο Μπενάκη

Νέες εκθέσεις 

Θίς. Επαναστροφή

Εγκαίνια έκθεσης : Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016, ώρα 18.00

Διάρκεια έκθεσης : 4 Φεβρουαρίου – 13 Μαρτίου 2016

Το Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη στο πλαίσιο του κύκλου εκθέσεων Αναζητήσεις στην Ύλη φιλοξενεί την έκθεση της ομάδας «Θίς», με τίτλο «Επαναστροφή».

Οι εκθέσεις αυτές οργανώνονται και φιλοξενούνται στο Πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη, με στόχο την παρουσίαση και την ανάδειξη καλλιτεχνών από τον χώρο των εφαρμοσμένων τεχνών και του design.

Η ομάδα «Θίς» είναι μια ομάδα νέων designers που καινοτομεί δημιουργώντας κοσμήματα και αξεσουάρ, χρησιμοποιώντας ως βασικό υλικό την άμμο.

Η ομάδα «Θίς» δημιουργήθηκε από τους designers Δημήτρη Πέρρο και Δημήτρη Χατζησταμάτη. Ο Δημήτρης Πέρρος μετά τις σπουδές του εργάστηκε ως designer στα studio των Renato Montagner και Philippe Bestenheider για εταιρείες όπως Pirelli, Frag, DeSede, Varaschin και Moroso. Από το 2010 έως 2014 εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή και αργότερα ως Course Leader στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Interior and Living Design της Domus Academy στο Μιλάνο. Το 2014 επέστρεψε στην Αθήνα όπου συνίδρυσε το σχεδιαστικό γραφείο Sppl Project design. O Δημήτρης Χατζησταμάτης μετά τις σπουδές του εργάστηκε σε αρχιτεκτονικά γραφεία, ενώ από το 2014 συνίδρυσε το σχεδιαστικό γραφείο Sppl Project design. Την επικοινωνία της ομάδας «Θίς» έχει αναλάβει ο γραφίστας Γιάννης Πάλλης.

29 benaki01

Διοργάνωση: Πωλητήριο Μουσείου Μπενάκη

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Οι Πέμπτες στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

Ώρα Προσέλευσης: 18:30, Ώρα Έναρξης: 19:30

Χώρος: αμφιθέατρο

Φωτογράφοι του «Φωτογραφικού Κύκλου»  παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό και απαντούν σε ερωτήσεις και σχόλια.

Η είσοδος στις φωτογραφικές παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη για τα εν ενεργεία μέλη του «Κύκλου», ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα καταβάλουν €3,00 δικαίωμα εισόδου για το Μουσείο Μπενάκη.

mpazar vivlion moyseio mpenaki

Συντονιστής: Πλάτων Ριβέλλης

Διοργάνωση: Φωτογραφικός Κύκλος, Μουσείο Μπενάκη

Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016

Οι Πέμπτες στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς

Ώρα Προσέλευσης: 18:30, Ώρα Έναρξης: 19:30

Χώρος: αμφιθέατρο

Φωτογράφοι τού «Φωτογραφικού Κύκλου»  παρουσιάζουν τη δουλειά τους στο κοινό και απαντούν σε ερωτήσεις και σχόλια. Στη συνάντηση αυτή ο Μάνος Λυκάκης παρουσιάζει τους Μαρία Μπανούτα-Γεωργία Πανάκια_Παύλο Παυλίδη-Χριστίνα Σοροβού.

Η είσοδος στις φωτογραφικές παρουσιάσεις θα είναι ελεύθερη για τα εν ενεργεία μέλη του «Κύκλου», ενώ οι υπόλοιποι θεατές θα καταβάλουν €3,00 δικαίωμα εισόδου για το Μουσείο Μπενάκη.

Συντονιστής: Πλάτων Ριβέλλης

Διοργάνωση: Φωτογραφικός Κύκλος, Μουσείο Μπενάκη

Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Open Coffee: Συνάντηση Νέων Επιχειρηματιών

Ώρα : 17:30 προέλευση

19:00 ομιλητές

20:30 εστιατόριο 

Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς

Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου

Τηλ. 210 34 53 111

 

ΠΡΟΣΟΧΗ

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Πέμπτη, Κυριακή: 10:00 - 18:00
Παρασκευή, Σάββατο: 10:00 - 22:00

Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη : ΚΛΕΙΣΤΟ


Το Πωλητήριο και το Κυλικείο είναι ανοιχτά κατά τις ώρες λειτουργίας του χώρου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman