ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δίχως τέλος τα στοιχήματα για το σχοινί που κρέμασαν τον Χουσεΐν

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Πλήθος συλλεκτών δηλώνουν συμμετοχή ώστε να συμπεριληφθούν στη μακρά λίστα των υποψήφιων για την απόκτηση του σχοινιού που χρησιμοποιήθηκε για τον απαγχονισμό του Σαντάμ Χουσεΐν.

Αυτά έρχεται να δηλώσει ο άνθρωπος που μέχρι σήμερα το έχει στην κατοχή του. Ο λόγος για τον Μαουάφακ αλ Ρουμπάι, ο οποίος υπήρξε σύμβολος επί θεμάτων ασφαλείας του Ιράκ.

Ο ίδιος είχε προκαλέσει τα βλέμματα όλων όταν είχε φωτογραφηθεί με το σχοινί γύρω από ένα μπρούτζινο άγαλμα του άλλοτε ηγέτη του Ιράκ.
Μέχρι στιγμής ενδιαφέρον έχουν δείξει επιχειρηματίες από το Κουβέιτ, στο οποίο είχε εισβάλει ο Χουσεΐν στις αρχές της δεκαετίας του 1990, μια θρησκευτική οργάνωση από το Ιράν και μια εύπορη οικογένεια από το Ισραήλ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ποσό θα κυμανθεί γύρω στα 7 εκατομμύρια δολάρια. Ο κάτοχος του σχοινιού δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα Independent ότι το κρατά, έως ότου δημιουργηθεί μουσείο για τα προσωπικά είδη του πρώην προέδρου του Ιράκ, αλλά και άλλα αντικείμενα που έχουν να κάνουν με την εποχή του.

Να υπενθυμίσουμε πως ο Σαντάμ Χουσεΐν απαγχονίστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 2006. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα