ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Συσκευή προβλέπει την καρδιακή προσβολή

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Τα μέχρι τώρα δεδομένα στο χώρο της ιατρικής ανατρέπει το ΝΗS (Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας), με την παρουσίαση μιας ηλεκτρονικής συσκευής, η οποία θα προβλέπει πότε κάποιος θα πάθει καρδιακή προσβολή ή εγκεφαλικό. Την ίδια στιγμή, θα δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης της βιολογικής ηλικίας ενός ανθρώπου με την κατάσταση της καρδιάς του.

Στόχος της επιστημονικής κοινότητας είναι να αφυπνίσει όλους εκείνους που αντιμετωπίζουν το ρίσκο, να αλλάξουν τρόπο ζωής και να υιοθετήσουν συνήθειες που θα τους προφυλάξουν από το ενδεχόμενο θανάτου στο μέλλον.

Από την άλλη πλευρά, δεν είναι λίγοι και εκείνοι που εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους σχετικά με το συγκεκριμένο εργαλείο, επισημαίνοντας πως η διάδοσή του θα σπείρει το φόβο, ακόμα και σ’ αυτούς που δεν κινδυνεύουν, ενώ θα οδηγήσει στη λήψη φαρμάκων, χωρίς σοβαρό λόγο.

Αυξημένος ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής για όσους δεν ακολουθούν υγιεινό τρόπο ζωής

Την περασμένη εβδομάδα, μελέτη που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ για τη συσκευή, αποκάλυψε πως τελικά υπερέβαλε για τα περισσότερα περιστατικά, αναδεικνύοντας κινδύνους, που στην πραγματικότητα δεν ήταν τόσο σοβαροί.

thumbnail

Τα άτομα, αρχικά, καλούνται να απαντήσουν σε μια σειρά ερωτήσεων διαδικτυακά, σε σχέση με το ιατρικό ιστορικό και τα χαρακτηριστικά τους, όπως για παράδειγμα το ύψος και τα κιλά τους. Στη συνέχεια, μπορούν επίσης να μάθουν, πόσες πιθανότητες έχουν να πάθουν καρδιακή προσβολή μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Λόγου χάρη, μια γυναίκα περίπου 41 ετών, η οποία δεν ακολουθεί υγιεινό τρόπο ζωής, αντιμετωπίζει ιατρικά προβλήματα, ή άτομα του συγγενικού της περιβάλλοντος έχουν υποστεί ανάλογο περιστατικό, είναι πολύ πιθανό να πάθει το ίδιο γύρω στα 50. Ένας μεσήλικας, από την άλλη, άνδρας, ο οποίος καπνίζει πολύ ή έχει ανθυγιεινές συνήθειες, ίσως να υποστεί καρδιακή προσβολή στην ηλικία των 56.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.