ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Μια βραδιά αφιερωμένη στο Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι

Tweet
Share
Tweet
Share

Μια εκδήλωση αφιερωμένη στο μεγάλο Ρώσο συγγραφέα Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι πραγματοποιεί το Κέντρο Πολιτισμού και Ανάπτυξης AVANTGARDE σε συνεργασία με το Δήμο Χαλανδρίου.

Το πολιτιστικό γεγονός με θέμα «Το καλό, το κακό και η ελευθερία στο έργο του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκι» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Απριλίου στις 8 μ.μ. στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Χαλανδρίου. Ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Φιλοσοφίας, κ. Στέφανος Ροζάνης.

Ο κορυφαίος Ρώσος δημιουργός, το έργο του οποίου αποτελεί ορόσημο στην παγκόσμια λογοτεχνία, έφυγε από τη ζωή στις 28 Ιανουαρίου του 1881. Ο ιδιοφυής Ντοστογιέφσκι χαρακτηρίζεται από τους κριτικούς ως ένας από τους σπουδαιότερους ψυχογράφους, ενώ είναι αξιοθαύμαστη η ποιότητα του συνόλου των έργων του, η πλειοψηφία των οποίων χαρακτηρίζεται αριστουργηματική.

Γεννήθηκε στις 30 Οκτωβρίου του 1821 στη Μόσχα. Ο μεσοαστός πατέρας του Mikhail Andreevich, συνταξιούχος στρατιωτικός χειρούργος, ήταν αλκοολικός με βίαια ξεσπάσματα, ενώ η μητέρα του Maria το άκρως αντίθετο, μια τρυφερή μορφή με την οποία ο νεαρός Φιοντόρ είχε μια βαθιά σχέση αγάπης. Η μητέρα του, η οποία πέθανε από φυματίωση την ίδια μέρα με τον εθνικό ποιητή της Ρωσίας Aleksandr Pushkin το 1837, αποτέλεσε το πρότυπο της γυναικείας καρτερικότητας και καλοσύνης για πολλές ηρωίδες στο έργο του, ενώ εμφύσησε στον γιο της τη βαθιά χριστιανική της πίστη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman