ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο κλάδος του online dating «κλέβει την καρδιά» της αγοράς

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Στα 12 δισ. δολάρια έως το 2020 εκτιμάται ότι θα φτάσει η αγορά των διαδικτυακών γνωριμιών, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι οι χρήστες που προθυμοποιούνται να το δοκιμάσουν.

Σύμφωνα με την πρόσφατη έκθεση της Nomura για την Match Group – την εταιρεία πίσω από τα Tinder, OKCupid, Hinge, Match.com και πλήθος άλλων ιστοσελίδων του είδους– επισημαίνεται ότι περίπου το ήμισυ των χρηστών του διαδικτύου είναι ελεύθεροι (singles) ενώ το 20% αυτών θα θελήσουν να χρησιμοποιήσουν τα εργαλεία του οnline dating έως το 2020, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 310 εκατ. ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο εκτός της Κίνας».

Η Match παραμένει ο απόλυτος ηγέτης του κλάδου

Σύμφωνα με τους αναλυτές, η Match θα παραμείνει ο ηγέτης του κλάδου στο άμεσο μέλλον αφού η ανάπτυξη του Tinder συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς ενώ εξαιρετικά πάει και το Hinge και άλλες παρόμοιες εφαρμογές της εταιρείας. Να σημειωθεί ότι το Hinge είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο χαρτοφυλάκιο της Match Group. Η Match εξαγόρασε το 51% των μετοχών της εφαρμογής τον Ιούνιο με στόχο να προβεί σε ολική εξαγορά μέχρι το τέλος το επόμενου έτους. Η εν λόγω κίνηση αντικατοπτρίζει ξεκάθαρα και την στρατηγική της Match: να εξαγοράζει δηλαδή τους ανταγωνιστές της πριν καταφέρουν να μεγαλώσουν τόσο ώστε να πάρουν μερίδιο αγοράς από τις λοιπές πλατφόρμες διαδικτυακών ραντεβού της εταιρείας.

Ακόμη και η Facebook, η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε ένα εργαλείο διαδικτυακών γνωριμιών δεν μοιάζει να ανησυχεί την Match παρά το μέγεθός της. Αρκεί να σκεφτούμε ότι οι διεθνείς συνδρομητές της Match αποτελούν πλέον την πλειοψηφία των χρηστών της εφαρμογής, ενώ μέχρι το 2020 η Nomura υπολογίζει πως οι μισοί χρήστες της βάσης θα βρίσκονται εκτός ΗΠΑ.

Στον παρακάτω πίνακα φαίνεται το πώς οι συνδρομητές της Match και έσοδα της εταιρείας αναμένεται να αυξηθούν μέχρι το 2020.

tinder match groupnomura estimates growth 2020

Το Tinder παραμένει η πιο «καυτή» εφαρμογή 

Το Tinder αποτελεί σίγουρα την πιο δημοφιλή εφαρμογή της Match και εισφέρει το μεγαλύτερο μερίδιο στα έσοδα της εταιρείας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τα έσοδα του αναμένεται να φτάσουν τα 815 εκατ. δολάρια το 2018, καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 104% σε ετήσια βάση. Μετά τις ανακοινώσεις της Nomura μάλιστα έδαφος κέρδισε και η μετοχή της Match καταγράφοντας άνοδο πάνω 5%. Στο σύνολο του έτους η μετοχή καταγράφει άνοδο της τάξης του 66%.


Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.