ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η πλειονότητα των Ευρωπαίων αγνοεί το ολοκαύτωμα, το ίδιο και οι Αμερικανοί

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Οι εικόνες του Ολοκαυτώματος, της δολοφονίας 6 εκατομμυρίων Εβραίων στα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Αδόλφου Χίτλερ την περίοδο 1933-1945, παραμένουν ανεξίτηλες όσα χρόνια κι αν περάσουν ή τουλάχιστον αυτό θα έπρεπε να συμβαίνει. Σύμφωνα όμως με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το διεθνές δίκτυο CNN, οι περισσότεροι Ευρωπαίοι δεν γνωρίζουν πολλά για το ιστορικό αυτό γεγονός ενώ τα αντισημιτικά στερεότυπα παραμένουν ισχυρά σε επτά τουλάχιστον ευρωπαϊκές χώρες.

Το 1/3 ειδικότερα των Ευρωπαίων πολιτών που συμμετείχαν στην έρευνα που ολοκληρώθηκε το Σεπτέμβριο δήλωσαν πως ξέρουν πολύ λίγα πράγματα για το Ολοκαύτωμα ή δεν είχαν ακούσει ποτέ γι′ αυτό. Εκτός από τους Εβραίους στα χέρια των Ναζί έχασαν τη ζωή τους και πολλά ακόμη άτομα- συμπεριλαμβανομένων ιερέων, ομοφυλόφιλων, ατόμων με αναπηρία και άλλων. Η έρευνα που παρουσίασε το CNN έγινε σε συνεργασία με την ComRes η οποία εκπόνησε και τη σχετική δημοσκόπηση στην οποία απάντησαν 7.092 άτομα από την Αυστρία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Μεγάλη Βρετανία, την Πολωνία και τη Σουηδία.

Με βάση τα συμπεράσματά της, ένας στους δέκα ερωτηθέντες παραδέχεται ότι δεν τρέφει τα καλύτερα συναισθήματα για τους Εβραίους στη χώρα του, ενώ πάνω από το 1/3 δήλωσε πως δεν αντιμετωπίζει θετικά τους μουσουλμάνους. Περισσότεροι από το 1/4 των ερωτηθέντων σημείωσαν πως πιστεύουν ότι οι Εβραίοι επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις επιχειρήσεις και την οικονομία ενώ περίπου το 1/5 είπε πως οι Εβραίοι έχουν υπερβολική επιρροή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και την πολιτική.

Ούτε η πλειοψηφία των Αμερικάνων όμως φαίνεται πως έχει πλήρη επίγνωση για τα γεγονότα του Ολοκαυτώματος. Σύμφωνα με μελέτη που είχε εκπονηθεί στο παρελθόν, το 11% των πολιτών στις ΗΠΑ είπε πως δεν είχε ακούσει καν για το Ολοκαύτωμα, ενώ πάνω από το 40% δήλωσε πως δεν γνώριζε τι ήταν το Άουσβιτς.

Στη Γαλλία σχεδόν το 20% των ερωτηθέντων ηλικίας 18 έως 34 ετών δηλώνει πως δεν έχει ακούσει ποτέ για το Ολοκαύτωμα την ώρα που ο πρωθυπουργός της χώρας Εντουάρντ Φιλίπ γράφει στο facebook πως η Γαλλία δεν έχει τελειώσει ακόμα με τον αντισημιτισμό.

Παρόλα αυτά, το 62% των Ευρωπαίων ερωτηθέντων δηλώνουν πως οι μνήμες του Ολοκαυτώματος βοηθούν να διασφαλιστεί πως τέτοιες φρικαλεότητες δεν θα ξανασυμβούν στο μέλλον. Το 44% αυτών παραδέχεται πως στη χώρα τους ο αντισημιτισμός είναι ένα πρόβλημα με μεγάλες διαστάσεις, ωστόσο ένα 18% κατηγορεί τους ίδιους τους Εβραίους για το πρόβλημα αυτό.(

Πηγή: haffingtonpost

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.