ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου

Tweet
Share
Tweet
Share

Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι έκαναν μία σπουδαία αρχαιολογική ανακάλυψη, έναν τάφο 4.000 ετών στη νεκρόπολη Σακκάρα, νότια του Καΐρου.

Πρόκειται για έναν καλά διατηρημένο τάφο υψηλόβαθμου αξιωματικού από την πέμπτη δυναστεία. Το εσωτερικό του κοσμούν πολύχρωμα ανάγλυφα και επιγραφές. Ο τάφος σχήματος L αρχίζει με μια μικρή δίοδο που οδηγεί σε έναν προθάλαμο και από εκεί στον πολύ μεγαλύτερο ταφικό θάλαμο, εξήγησαν οι αρχαιολόγοι.

Λεπτομέρεια από αιγυπτιακό τάφο

Τα ανάγλυφα, μεταξύ άλλων, δείχνουν ότι ο αξιωματούχος που είχε ταφεί εκεί ονομαζόταν Chuwi και φέρεται να έζησε την εποχή της πέμπτης δυναστείας, η οποία βασίλευσε στην Αίγυπτο από το 2500 έως το 2300 π.Χ. Την τύχη να δουν πρώτοι τον ταφικό θάλαμο, μετά τους αρχαιολόγους, είχαν δημοσιογράφοι, αλλά και δεκάδες πρεσβευτές και πολιτιστικοί ακόλουθοι.

Πολίτες θαυμάζουν ευρήματα από αιγυπτιακό τάφο

Η αρχαιολογική ομάδα είχε ήδη ανακαλύψει αρκετούς τάφους από την Πέμπτη δυναστεία. Πρόσφατα, οι επιστήμονες ανακάλυψαν επίσης μια στήλη από γρανίτη με το όνομα της βασίλισσας Σετιμπχορ, που είναι πιθανό να ήταν η σύζυγος του βασιλιά Ντζεκαρε Ισεσις, του όγδοου και προτελευταίου βασιλιά της Πέμπτης Δυναστείας, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Φωτογράφοι σε αιγυπτιακό τάφο

Πολίτες θαυμάζουν ευρήματα από τον αιγυπτιακό τάφοΤο εσωτερικό του αιγυπτιακού τάφου Στο επίσημο άνοιγμα του τάφου προσκλήθηκαν δημοσιογράφοι και πρεσβευτές

Φωτογραφίες: ΑΠΕ/ EPA

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.