ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

«Παραποιημένο» το βίντεο με το δάκτυλο του Βαρουφάκη, είπε Γερμανός παρουσιαστής

Tweet
Share
Tweet
Share

Το βίντεο στο οποίο φαίνεται ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης, να κάνει άσεμνη χειρονομία προς τους Γερμανούς είναι προϊόν μοντάζ, υποστήριξε παρουσιαστής της σατιρικής εκπομπής Neo Magazin Royale του γερμανικού τηλεοπτικού δικτύου ZDF.

Υπενθυμίζεται ότι τις τελευταίες μέρες έχει προκληθεί σάλος με το βίντεο με το υψωμένο δάκτυλο του Γιάννη Βαρουφάκη προς τους Γερμανούς και την γνησιότητά του.

Ο παρουσιαστής Γιαν Μπέμερμαν ισχυρίζεται λοιπόν ότι το βίντεο αυτό παραποιήθηκε από τους συντελεστές του Neo Magazin Royale και περιγράφει και ακριβώς τον τρόπο.

«Αναπνεύστε βαθιά, μην πέσετε από την καρέκλα σας, πρέπει να δείξετε θάρρος» ανακοινώνει ο παρουσιαστής. Ακολουθεί το απόσπασμα από το βίντεο που προέρχεται από μία ομιλία του Γιάνη Βαρουφάκη στη διάρκεια φεστιβάλ στο Ζάγκρεμπ το 2013, από όπου απουσιάζει η επίμαχη χειρονομία.
«Όμως πού είναι η χειρονομία; Δεν υπάρχει χειρονομία κυρίες και κύριοι, επρόκειτο πραγματικά για παραποίηση; Μα, ποιος παραποιεί πράγματα σαν αυτό;» αναρωτιέται με "αθωότητα" ο Μπένερμαν πριν αναγγείλει: «Και να πώς το κάναμε».

Στη συνέχεια ο παρουσιαστής εξηγεί πώς συνεργάτες του φεστιβάλ στο οποίο συμμετείχε ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ, τον βοήθησαν να εξασφαλίσει το υλικό και να προσθέσει το περίφημο «δάκτυλο». Ακολούθησε η ανάρτηση του επίμαχου βίντεο στο YouTube.

Το βίντεο μεταδόθηκε την περασμένη Κυριακή από ενημερωτική εκπομπή του γερμανικού δικτύου ARD, την ώρα που ο Γιάνης Βαρουφάκης απαντούσε σε ερωτήσεις του Γκίντερ Γιάουχ. Ο υπουργός Οικονομικών κατήγγειλε αμέσως ότι πρόκειται για προϊόν μοντάζ και ο Γερμανός δημοσιογράφος υποσχέθηκε ότι θα ερευνήσει το θέμα. Τη Δευτέρα, η εταιρεία παραγωγής της εκπομπής του εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διαβεβαίωνε, επικαλούμενη την άποψη «πολλών ειδικών», ότι «προς το παρόν, δεν εντοπίσθηκε κανένα στοιχείο που να δείχνει χειραγώγηση ή παραποίηση».

Ο Γιαν Μπέμερμαν εξηγεί με λεπτομέρειες πώς οι ομάδες του πρόσθεσαν την απρεπή χειρονομία στις αρχές του Φεβρουαρίου και έφθασαν μέχρι την προσαρμογή των σκιών που δημιούργησε η υποτιθέμενη κίνηση για να είναι πιο αληθοφανές το βίντεο.

«Από την Κυριακή το βράδυ περιμένω να μού τηλεφωνήσει κάποιος και να μέ ρωτήσει εάν εμείς πλαστογραφήσαμε το βίντεο. Κανείς δεν μού τηλεφώνησε» σημειώνει ο Μπέμερμαν και προσθέτει: «Συγγνώμη κ. Βαρουφάκη, δεν θα το ξανακάνουμε».

Το δίκτυο ZDF δεν επιβεβαίωσε την εκδοχή του Γιαν Μπέμερμαν, αλλά έκανε retweet το link που παραπέμπει στην ομολογία του παρουσιαστή.

Πηγή: www.reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman