ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ομπάμα: Δεν θα επιτεθώ με ιρακινό στυλ σε Συρία και Ιράκ

Tweet
Share
Tweet
Share

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε πως αν και οι ΗΠΑ στέλνουν περισσότερες δυνάμεις για να καταπολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, δεν θα ακολουθήσουν το μοντέλο της εισβολής που πραγματοποίησαν το 2003 στη χώρα.

"Δεν θα κάνουμε μια ιρακινού στυλ εισβολή στο Ιράκ ή στη Συρία, με τάγματα που να μετακινούνται μέσα στην έρημο", δήλωσε ο Ομπάμα σε συνέντευξή του στο CBS.

"Όμως αυτό στο οποίο είμαι πολύ σαφής είναι ότι θα πιέζουμε συστηματικά και τελικά θα καταστρέψουμε την ISIL και αυτό απαιτεί να έχουμε ένα στρατιωτικό εξάρτημα για να το πράξουμε", πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος, χρησιμοποιώντας το ακρωνύμιο ISIL για να αναφερθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Από το Βελιγράδι όπου συμμετέχει στην υπουργική διάσκεψη του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι ζήτησε να σταλούν αραβικά και συριακά χερσαία στρατεύματα για να πολεμήσουν εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

"Όλοι γνωρίζουν πως, χωρίς τη δυνατότητα να βρούμε χερσαία στρατεύματα έτοιμα να αντιταχθούν στο Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους), δεν θα μπορέσουμε να κερδίσουμε πλήρως τη σύγκρουση αυτή μόνο με τα αεροπορικά πλήγματα", τόνισε ο Κέρι απευθυνόμενος στις αντιπροσωπείες που είναι παρούσες στη συνάντηση.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman