ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φόρος εισοδήματος: Στο 50% τουλάχιστον ο ανώτατος συντελεστής

Tweet
Share
Tweet
Share

Κατατέθηκε στους θεσμούς το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ για τις αλλαγές στους φόρους εισοδήματος-Προβλέπει ανώτατο συντελεστή 50% χωρίς να ενσωματώνεται η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης.

 

Την πρότασή του για τις αλλαγές στη φορολογία, παρέδωσε σήμερα το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης στους επικεφαλής των Θεσμών. 

Σύμφωνα με αρμόδιο κυβερνητικό παράγοντα, στην πρόταση περιλαμβάνονται οι νέες προτεινόμενες κλίμακες και οι συντελεστές τους, με ανώτερο συντελεστή φορολογίας εισοδήματος 50%, αν και, όπως διευκρινίστηκε, υπήρχαν εισηγήσεις και για υψηλότερο φορολογικό συντελεστή. 

Στην πρόταση δεν περιλαμβάνονται αλλαγές στην έκτακτη εισφορά, ενώ από το σύνολο των αλλαγών προβλέπεται η είσπραξη επιπλέον εσόδων 300 εκατομμυρίων ευρώ σε ετήσια βάση. Αλλαγές στη φορολογία των αγροτών δεν περιλαμβάνονται. 

Η πρόταση της κυβέρνησης αναμένεται να συζητηθεί αύριο σε νέα συνάντηση με τους επικεφαλής των Θεσμών. Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, είναι η ανακατανομή του φορολογικού βάρους υπέρ των χαμηλών εισοδημάτων και η μεταφορά του στα ανώτερα εισοδηματικά κλιμάκια. 

Οι αλλαγές που θα συμφωνηθούν με τους επικεφαλής των Θεσμών θα περιληφθούν σε φορολογικό νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Στο μεταξύ την παράταση της προστασίας που υπάρχει για τα κόκκινα δάνεια πρώτης κατοικίας, καθώς και για τα κόκκινα δάνεια μικρών επιχειρήσεων, έως τις 15 Μαρτίου 2016, συζητάει, αυτή την ώρα, ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης με τους θεσμούς. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες ανώτατου κυβερνητικού στελέχους.

Τα δάνεια αυτά δεν θα μπορούν να μεταβιβαστούν από τις τράπεζες σε fund, μέχρι να συμφωνηθεί η διαδικασία μεταξύ της κυβέρνησης και των θεσμών.

Πηγή: reporter.gr

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman