ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Αποχωρούν οι αγρότες του ΠΑΜΕ από το Σύνταγμα και επιστρέφουν στα μπλόκα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα σε συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν στα μπλόκα οι αγρότες ανά την Ελλάδα, πρόκειται να λάβουν αποφάσεις για την κλιμάκωση του αγώνα και με εναλλακτικές μορφές, των κινητοποιήσεων τους, όπως ανέφερε στην ομιλία του ο Βαγγέλης Μπούτας, εκ μέρους της Πανελλαδικής Συντονιστικής Μπλόκων.

Μεταξύ άλλων, είπε ότι τα αιτήματα, όπως διαμορφώθηκαν από τα 68 μπλόκα , τα οποία συμμετέχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας, "υποστηρίζουν την ύπαρξη και επιβίωση της μικρομεσαίας αγροτιάς". Υπενθυμίζεται ότι ζητούν την απόσυρση των προωθούμενων μέτρών για το ασφαλιστικό και φορολογικό αλλά και την ανάληψη δράσεων για την αντιμετώπιση των οξυμένων προβλημάτων του πρωτογενούς τομέα".

Μετά το πέρας του συλλαλητηρίου, όπως είπε ο κ. Μπούτας, η πλειονότητα των αγροτών θα αναχωρήσει από την Αθήνα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις της αστυνομίας οι συγκεντρωμένοι αγγίζουν τις 12 χιλιάδες.

Νωρίτερα το πρωί το ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε μεγάλη πορεία στο κέντρο της Αθήνας με τη συμμετοχή χιλιάδων αγροτών αλλά και εργαζομένων από άλλους κλάδους.

Το ΠΑΜΕ απαιτεί την απόσυρση του νόμου «λαιμητόμο» για το ασφαλιστικό προειδοποιώντας με «συνέχιση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μέχρι τέλους». Στη συγκέντρωση βρέθηκε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ το «παρών» έδωσαν εργαζόμενοι από όλους τους κλάδους και συνταξιούχοι.

Κυρίαρχο σύνθημα, το «Εργατιά, Αγροτιά, μια φωνή και μια γροθιά», ενώ ακολούθησε πορεία προς τη Βουλή, όπου βρίσκονται από χθες οι αγρότες, που έχουν στήσει σκηνές έχοντας διαμηνύσει ότι θα παραμείνουν έως αύριο Κυριακή.

«Το μήνυμα είναι ένα: Εργατιά-Αγροτιά μια φωνή, μια γροθιά. Εργάτες, αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι των πόλεων, συνταξιούχοι, νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών οικογενειών έχουν κοινά ταξικά συμφέροντα ενάντια στην τάξη που τους εκμεταλλεύεται, ενάντια στους αντιλαϊκούς νόμους- λαιμητόμους, όπως είναι το ασφαλιστικό, το φορολογικό, ενάντια στις κυβερνήσεις που ψηφίζουν αυτούς τους νόμους, ενάντια στις λυκοσυμμαχίες που ξεζουμίζουν τον λαό μας. Λαϊκή συμμαχία για αντεπίθεση τώρα» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.