ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Από τον Μάιο και σε πέντε δόσεις ο φόρος εισοδήματος

Tweet
Share
Tweet
Share

Από τον Μάιο σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών να ξεκινήσουν τα «ραντεβού» των φορολογουμένων με την εφορία για την καταβολή του φόρου εισοδήματος, η οποία πιθανόν πλέον θα γίνεται σε πέντε μηνιαίες δόσεις αντί για τρεις. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει η ελληνική πρόταση, η οποία τελεί πάντα υπό την έγκριση των δανειστών, με τις σχετικές αποφάσεις να αναμένονται εντός του επόμενου δεκαημέρου.

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή, θα υπάρξουν πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο για την εξόφληση του φόρου εισοδήματος και τουλάχιστον τέσσερις για το νέο φόρο ακινήτων, με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και τελευταία τον Δεκέμβριο.

Για να επιτευχθεί αυτό, θα πρέπει να ξεκινήσει η περίοδος υποβολής των φορολογικών δηλώσεων τέλος Φεβρουαρίου ή το αργότερο αρχές Μαρτίου. Οι υπηρεσίες της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι έτοιμες να ανοίξουν την εφαρμογή του Taxis, αλλά εκκρεμεί η κατάθεση στη Βουλή διατάξεων, οι οποίες θα λύνουν ορισμένα πρακτικά προβλήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διατάξεις αυτές αναμένεται να κατατεθούν ίσως και εντός της εβδομάδας στη Βουλή.

Οι αλλαγές αυτές στο χρονοδιάγραμμα σχεδιάζονται προκειμένου να μην «πέφτουν» όλα τα φορολογικα βάρη μαζεμένα στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ωστόσο, θα έχει ως αποτέλεσμα οι εκατοντάδες χιλιάδες φορολογούμενοι που έβαλαν τον φόρο εισοδήματός τους σε ρύθμιση δώδεκα δόσεων ή εκείνοι που έχουν ενταχθεί στη ρύθμιση των εκατό δόσεων, να βρεθούν τον Μάιο αντιμέτωποι με την εξόφληση τόσο των περυσινών όσο και των φετινών φόρων.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman