ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Αγρότες: Κλείνουν επ’ αόριστον Τέμπη, Ισθμός και Μάλγαρα

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Σταθεροί στις θέσεις τους στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες, παραμονές της συνάντησης με τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου.

Οι αγρότες εξακολουθούν να αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει 33 μπλόκα συνολικά και όσο η πρόσκληση αυτή καθυστερεί, τόσο δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και τις ενέργειές τους

Ουρές χιλιομέτρων στον Προμαχώνα-Συνεχείς μικροεντάσεις

Στον Προμαχώνα, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα έχουν δημιουργηθεί ουρές χιλιομέτρων με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μικροεντάσεις μεταξύ των οδηγών.

Οι αγρότες προχώρησαν χθες σε νέες καταλήψεις σε εφορίες. Υπό κατάληψη βρέθηκε από το πρωί η ΔΟΥ Πύργου από αγρότες μέλη της ΟΑΣΗ από το μπλόκο Αγίου Γεωργίου, ενώ αγρότες απέκλεισαν και την Α' ΔΟΥ Λάρισας στη Φιλιππούπολη, ενώ ένταση επικράτησε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μεσολόγγι.

Κλειστά επ' αόριστον τα Τέμπη, ο Ισθμός και τα Μάλγαρα

Σε ακόμη πιο «σφιχτό» αποκλεισμό της Κοιλάδας των Τεμπών προχώρησαν οι αγρότες του μπλόκου, με αποτέλεσμα να μην περνάει πλέον τίποτα, ούτε και αυτοκίνητα που κινούνται στις γύρω περιοχές και για την μετακίνηση των οποίων έδειχναν σχετική ελαστικότητα.

Οι αγρότες εξακολουθούν να αναμένουν συγκεκριμένη πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο στη βάση των προτάσεων που έχουν καταθέσει από κοινού με το μπλόκο των Μικροθηβών και έχουν υπογράψει 33 μπλόκα συνολικά και όσο η πρόσκληση αυτή καθυστερεί, τόσο δείχνουν αποφασισμένοι να σκληρύνουν ακόμη περισσότερο τη στάση τους και τις ενέργειές τους.

Στο τραπέζι, έχουν πέσει προτάσεις ακόμη και για αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής, αλλά και της γέφυρας στο δρόμο του Στομίου, από όπου τώρα εξυπηρετείται η κυκλοφορία δια του παραλιακού άξονα του νομού.

Οι αγρότες αναφέρουν ότι αν εξακολουθεί να καθυστερεί η πρόσκληση μπορεί και άμεσα να προχωρήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες ή σε κάθε περίπτωση να αποτελέσουν το «plan b» σε περίπτωση που από το διάλογο με τον πρωθυπουργό δεν προκύψουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Συνεχίζεται ο αποκλεισμός του τελωνείου των Κήπων

Τη συνέχιση του αποκλεισμού του τελωνείου των Κήπων επ’ αόριστον αποφάσισαν οι αγρότες του νότιου Έβρου, παρατείνοντας τον «εγκλωβισμό» των φορτηγών τόσο επί του ελληνικού όσο και επί του τουρκικού εδάφους. Στα ελληνικά σύνορα τα ακινητοποιημένα, εξαιτίας των αγροτικών κινητοποιήσεων, φορτηγά σχηματίζουν ήδη ουρά περίπου επτά χιλιομέτρων.

Στα μπλόκα παραμένουν και οι αγρότες του βορείου Έβρου οι οποίοι αποφάσισαν να συνεχίσουν τον ανά διαστήματα αποκλεισμό του κόμβου Καστανέων-Ριζίων Ορεστιάδας καθώς και του νότιου κόμβου Διδυμοτείχου (έξοδος Ψαθάδων).

Στο μεταξύ, χθες οι αγρότες της Ορεστιάδας προχώρησαν σε συμβολικό κλείσιμο της τοπικής εφορίας και επέδωσαν τα αιτήματά τους σε συνεργάτες της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Έβρου Νατάσας Γκαρά, προκειμένου να της τα διαβιβάσουν.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.
Διαβάστε ακόμα