ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στις 26 Φεβρουαρίου η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τη Moody's

Tweet
Share
Tweet
Share

Στις 26 Φεβρουαρίου 2016 αναμένεται η αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο αξιολόγησης Moody's, με τους εγχώριους αναλυτές να εμφανίζονται σχετικά αισιόδοξοι, μετά την αναβάθμιση της μακροπρόθεσμης αξιολόγησης των ομολόγων των τεσσάρων ελληνικών τραπεζών. 

Την προηγούμενη Παρασκευή, ο οίκος αξιολόγησης Moody’s, αναβάθμισε σε «Ca», από «C» προηγουμένως, τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση χρέους των ALPHA BANK, EUROBANKΕΘΝΙΚΗ και ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Στις 26 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει την αξιολόγησή του για την Ελλάδα.

Σήμερα αξιολογεί την ελληνική οικονομία με «Caa3», με σταθερές προοπτικές.

Η Moody's αναγνωρίζει ότι η δημοσιονομική προσαρμογή της Ελλάδας, ευθυγραμμίζεται, σε γενικές γραμμές, με αυτήν των υπόλοιπων περιφερειακών οικονομιών (Πορτογαλία, Ιρλανδία, Κύπρος, Ισπανία). 

Ωστόσο, η προσαρμογή (απελευθέρωση αγορών, ιδιωτικοποιήσεις κ.λπ.) της Ελλάδας είναι η μεγαλύτερη συγκριτικά με αυτήν των υπόλοιπων τεσσάρων χωρών, ως προς την μεταβολή του διαρθρωτικού ισοζυγίου προς το ΑΕΠ.

Επίσης, η Moody’s έχει επανειλημμένα επισημάνει πως τα υψηλά επίπεδα του δημοσίου χρέους αποτελούν σημαντική αδυναμία της ελληνικής οικονομίας, ειδικά δε υπό το πρίσμα ότι το δημόσιο χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ δεν δείχνει σημεία σημαντικής αποκλιμάκωσης μέχρι το 2025.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman