ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Ο «σκληρός μήνας Απρίλιος» για προσφυγικό και αξιολόγηση

Tweet
Share
Tweet
Share

Αφήνοντας πίσω τους μια ατμόσφαιρα θετικών προσδοκιών, οι δανειστές αναχώρησαν από την Αθήνα για το καθολικό Πάσχα, με σκοπό από την 2 Απριλίου, οπότε θα επιστρέψουν, να κλείσουν οι εναπομείνασες εκκρεμότητες και να ολοκληρωθεί γρήγορα η αξιολόγηση. 

Το ΔΝΤ με το οποίο σοβεί ανοικτή σύρραξη και o Ντάϊσελμπλουμ αποτιμούν θετικά το τέλος του πρώτου γύρου της διαπραγμάτευσης για την οποία κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως βρισκόμαστε πολύ κοντά σε συμφωνία στο φορολογικό και στο ασφαλιστικό.

Στο Μέγαρο Μαξίμου εκφράζεται αισιοδοξία ότι το χρονοδιάγραμμα για συμφωνία μέχρι το Πάσχα θα τηρηθεί, τόσο επειδή η Αθήνα έχει την κατανόηση της Άνγκελας Μέρκελ, εξαιτίας της επαχθούς διαχείρισης του προσφυγικού, όσο και επειδή οι Βρυξέλλες δεν επιθυμούν παράταση της ελληνικής εκκρεμότητας μέχρι τον Ιούνιο, οπότε θα διεξαχθεί το βρετανικό δημοψήφισμα το οποίο υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να προκαλέσει νέους τριγμούς στο ευρώ.

Στο μεταξύ το Μαξίμου, καλείται να αποδυθεί σε αγώνα ταχύτητας προκειμένου να τεθεί εμπράκτως σε λειτουργία η συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας για προσφυγικό και μεταναστευτικό και να προχωρήσει στις απαραίτητες νομοθετικές και άλλες κινήσεις που έχει αναλάβει στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Η βραδύτητα που έχει επιδειχθεί μέχρι σήμερα στην αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος δεν έχει πείσει την πολιτική αγορά ότι η κυβέρνηση μπορεί να ανταπεξέλθει στους ταχείς ρυθμούς που απαιτούνται για την καταγραφή των προσφύγων/μεταναστών και την προώθησή τους σε κλειστά κέντρα παραμονής στην ενδοχώρα.

Και την ίδια ώρα, αν και το θέμα μπήκε προσωρινά στο «ράφι» υποχρεούται να βρει αναίμακτη λύση στο απρόβλεπτο «θέμα Μουζάλα».

Παράλληλα την Τρίτη θα διεξαχθεί στη Βουλή η προ ημερησίας συζήτηση για τη Δικαιοσύνη στην οποία κυβερνητικά στελέχη με πυκνές δηλώσεις το τελευταίο διάστημα προϊδεάζουν ότι η αναμέτρηση θα είναι εφ΄ όλης της ύλης.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman