ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δρίτσας: Δεδομένη η ανάπτυξη του ΟΛΠ με την Cosco

Tweet
Share
Tweet
Share

Η αναπτυξιακή διάσταση του ΟΛΠ μετά την ανάληψη του ελέγχου από την Cosco είναι δεδομένη.

Η Cosco είναι μια πολύ μεγάλη διεθνής ναυτιλιακή εταιρεία η οποία θα συνεισφέρει αναμφισβήτητα στην περαιτέρω ανάπτυξη του ΟΛΠ. 
Τα παραπάνω αναγνώρισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, σε συνέντευξη τύπου που έδωσε πριν από λίγο. Κατά τα λοιπά παρέμεινε σταθερός στη θέση του σε ότι φορά την πώληση των μετοχών του ΟΛΠ σημειώνοντας ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση και έναν αναγκαίο συμβιβασμό ενώ για τον ίδιο το κρίσιμο είναι η ανάπτυξη του λιμανιού να αποδίδει και ένα μέρισμα στην κοινωνία και τους εργαζόμενους. Επίσης για να δικαιολογήσει την στάση της κυβέρνησης πρόσθεσε ότι η νέα σύμβαση είναι τροποποιημένη σε σχέση με αυτή που προωθούσε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ. Ο κ. Δρίτσας σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τρεις φορές στην τοποθέτηση του ο Πρωθυπουργός στη τελετή υπογραφής της συμφωνίας στο Μέγαρο Μαξίμου, σημείωσε ότι η συμφωνία είναι τροποποιημένη.

Έφερε σαν παράδειγμα την μη συμπερίληψη στην παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Δραπετσώνας, ορισμένων κτηρίων, θέσεων για τον ελεύθερο και χωρίς οικονομική επιβάρυνση των σκαφών του λιμενικού σώματος, της σχολής λιμενοφυλάκων, περιοχών με αρχαία ευρήματα (Κυνόσουρα), εργασιακά θέματα, κ.λ.π.

Ο υπουργός Ναυτιλίας συμπλήρωσε ότι δεν τον αγγίζει το "αίτημα" πολλών για παραίτηση του προσθέτοντας ότι παραμένει όσο έχει την εμπιστοσύνη του Πρωθυπουργού, για να εκτελέσει το έργο που έχει αναλάβει μέσα σε αντίξοες συνθήκες, αντί να το βάλλει στα πόδια.

Τέλος μιλώντας για το προσφυγικό σημείωσε ότι το "χωριό" του λιμανιού του Πειραιά δεν θα "κάνει" Πάσχα καθώς σταδιακά και με ήρεμο τρόπο τις αμέσως επόμενες ημέρες θα μετακινηθούν όλοι οι πρόσφυγες από το λιμάνι.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman