ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 6% για τη ΝΔ-Το 47% θέλει πρόωρες εκλογές

Tweet
Share
Tweet
Share

Διαφορά 6 εκατοστιαίων μονάδων ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse, που έγινε για λογαριασμό του Action24.

Αναλυτικά, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων έχουν ως εξής:

ΝΔ 31%,
ΣΥΡΙΖΑ 25%,
ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 6,5%,
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ 5,5%,
ΚΚΕ 5,5%,
ΕΝΩΣΗ ΚΕΝΤΡΩΩΝ 3%,
ΛΑΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 3%,
ΠΟΤΑΜΙ 2,5%,
ΑΝ.ΕΛ. 2,5%,
ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1%, ενώ
3,5% επιλέγουν άλλο κόμμα,
8,5% είναι οι αναποφάσιστοι και
2,5% δεν απαντούν.
 
Στην ίδια έρευνα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης καταγράφει προβάδισμα 7% έναντι του Αλέξη Τσίπρα στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία (30%-23%), ενώ στην παράσταση νίκης η ΝΔ προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ κατά 18 μονάδες (50%-32%).
Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το κλίμα στην οικονομία θα βελτιωθεί μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης, με ποσοστό 49% έναντι 44%.
 
Όταν οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στην παραμονή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, επιλέγουν σε ποσοστό 47% τις πρόωρες εκλογές και σε ποσοστό 32% την παραμονή της σημερινής κυβέρνησης.
 
Το 72% των ερωτηθέντων αξιολογούν σίγουρα και μάλλον αρνητικά την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό, έναντι 21% που την αξιολογούν θετικά και μάλλον θετικά.
 
Σε ερώτημα που αφορά την αξιολόγηση των κυβερνήσεων από τότε που η χώρα μπήκε στο Μνημόνιο, η κυβέρνηση Σαμαρά προηγείται με 35% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 57% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.
Δεύτερη έρχεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, με 26% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 65% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Ακολουθεί η κυβέρνηση Τσίπρα με 18% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες , έναντι 73% αρνητικών και μάλλον αρνητικών. Τελευταία είναι η κυβέρνηση Παπανδρέου με 8% θετικές και μάλλον θετικές γνώμες, έναντι 83% αρνητικών και μάλλον αρνητικών.

Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2023 Premium S.A. All Rights Reserved.