ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Οι «Velvet Underground» ζωντανεύουν μέσα από μια καταπληκτική έκθεση

Tweet
Share
Tweet
Share

Η συγκεκριμένη έκθεση στη Νέα Υόρκη – η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Παρίσι, πριν δύο χρόνια -, με σπάνιες φωτογραφίες, πορτραίτα, βίντεο, ζωντανές συναυλίες και μουσικά εργαστήρια, ζωντανεύει το φαινόμενο των «Velvet Underground», το ροκ συγκρότημα από τη Νέα Υόρκη που συνεργάστηκε, μεταξύ άλλων,  με τον Αντι Γουόρχολ ως μάνατζερ, το οποίο αν και δεν γνώρισε ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία, θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά συγκροτήματα της εποχής του με τον ήχο του να κινείται από το πειραματικό ροκ στη rock ‘n rollκαι το ψυχεδελικό ροκ. 

 λήψης

Η έκθεση αποτελείται από έξι θεματικούς τομείς (σημειώνεται στον ιστότοπο της «The Velvet Underground Experience»). Το show θα εξετάσει τη μεταπολεμική Αμερική και την άνοδο της γενιάς Beat, την ευτυχή συνάντηση του Λου Ριντ με τον Τζον Κέιλ, την καλλιτεχνική σκηνή της Νέας Υόρκης τη δεκαετία του 1960, τα χρόνια των Velvet στο Factory του Άντι Γούρχολ και, τέλος, τη συνεχή εξέλιξη του συγκροτήματος μετά το ντεμπούτο του με το άλμπουμ «The Velvet Underground and Nico». Επιπλέον, το ανέβασμα της έκθεσης στη Νέα Υόρκη θα περιλαμβάνει και έναν καινούργιο θεματικό τομέα, στον οποίο θα αναζητηθούν τα ίχνη της τεράστιας επιρροής των Velvet στη μοντέρνα αμερικανική τέχνη και μουσική.

Σύμφωνα με τους «Τάιμς της Νέας Υόρκης», η έκθεση θα φιλοξενηθεί στην 718 Broadway στο Μανχάταν και θα διαρκέσει από 10 Οκτωβρίου έως 30 Δεκεμβρίου 2018.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman