ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Η χρυσή ομορφιά των έργων του Gustav Klimt (εικόνες)

Tweet
Share
Tweet
Share

Ένα κτίριο γεμάτο από τρύπες από σφαίρες και οβίδες που προκλήθηκαν από τις αδυσώπητες επιθέσεις στη Συρία καλύφθηκε από τον πιο διάσημο πίνακα του Gustav Klimt, "The Kiss". Αυτή η εικόνα κυκλοφόρησε σε ολόκληρη την υφήλιο και εμφανίστηκε σε κάθε πλατφόρμα κοινωνικών μέσων το 2013. Η όμορφη ζωγραφική που κάποτε είχε αναγγείλει την αρχή του εικοστού αιώνα συναντήθηκε με ένα κατεστραμμένο κτίριο που γνώρισε ατρόμητα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Όλος ο κόσμος έδωσε την προσοχή του, βλέποντας με νέα μάτια την καταστροφή του πολέμου και τη δημιουργική δύναμη της τέχνης. Ο καλλιτέχνης, ο Tamman Azzam, ήταν υπεύθυνος για αυτό το μελαγχολικό κομμάτι, το οποίο δημιουργήθηκε με ψηφιακά εργαλεία και επικάλυπτε η εικόνα του "The Kiss" στο κτίριο. Η αντίθεση ανάμεσα στην τέχνη και τον πόλεμο τράβηξε την προσοχή χιλιάδων ανθρώπων, αν όχι εκατομμυρίων οφθαλμών, που αναγκάστηκαν να αντιμετωπίσουν τα ανεπανόρθωτα βάσανα μιας ολόκληρης χώρας και να καταλάβουν τις τρομερές συνέπειες του πολέμου.

Ένα φιλί είναι ένα από τα πιο αγνά σημάδια της αγάπης και έχει γίνει το στολίδι του διάσημου καλλιτέχνη Gustav Klimt. Ο αυστριακός ζωγράφος έπαιξε με συμβολισμό, τεχνική του pointillism, και έκανε χρήση όλων των πρωτοποριακών τάσεων της εποχής του, για να αναπτύξει ένα μοναδικό ύφος.

Συνδυάζει τη βιολογική φύση με μια μεταλλική λάμψη και οι πίνακες  του είναι ερωτικά φορτισμένοι, προσκαλώντας τους θεατές να χαθούν σε κάθε πινελιά, αποκαλύπτοντας μια συναρπαστική νέα θηλυκή καμπύλη.

Αν και το στυλ του μπορεί να είναι μοναδικό και να ξεχωρίζει πάνω από τα υπόλοιπα, κάποιοι πιστεύουν ψευδώς ότι οι πίνακές του ποικίλλουν ελάχιστα μεταξύ τους. Σας παρουσιάζουμε δέκα ζωγραφιές, ώστε να μπορείτε να αποκαλύψετε έναν άνθρωπο που πέτυχε μια χρυσή αθανασία μέσα από τη τέχνη:

The Park (1909)

paintings by Gustav Klimt 1909 park

The Three Ages of Woman (1905)

paintings by Gustav Klimt ages of woman

Death and Life (1908)

paintings by Gustav Klimt death and life

The Virgin (1913)

paintings by Gustav Klimt virgin

Judith I (1901)

paintings by Gustav Klimt judith

Portrait of Adele Bloch Bauer I (1907)

 paintings by Gustav Klimt adele bloch bauer

Danae (1907)

paintings by Gustav Klimt danae

Hope II (1907)

paintings by Gustav Klimt hope ii

The Beethoven Frieze (1902)

paintings by Gustav Klimt beethoven

The Tree of Life (1905)

paintings by Gustav Klimt tree of life

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman