ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

12 καταπληκτικά έργα του Salvador Dali για την "Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων"

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Το 1985, διανεμήθηκαν 20 χιλιάδες λαμπερά και προσεκτικά επεξεργασμένα νέα βιβλία, με τίτλο "Περιπέτειες της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων", γραμμένο στην κάλυψη. Από την πρώτη του έκδοση, το πιο διάσημο έργο του Lewis Carroll συνεχίζει να αφήνει το σημάδι του στον λαϊκό πολιτισμό. Η αναμφισβήτητη επιρροή της είναι προφανής όταν παρατηρούμε σύγχρονα κομμάτια που δεν περιορίζονται στη λογοτεχνία. Είναι γεμάτο από σύνθετα γραφικά και εικόνες που παραμένουν στο μυαλό του αναγνώστη πολύ καιρό μετά την ολοκλήρωση του βιβλίου. Έχει συχνά θεωρηθεί ως σουρεαλιστικό έργο μυθοπλασίας, οπότε δεν είναι περίεργο ότι ο Σαλβαδόρ Νταλί ήταν μέρος ενός έργου που σχετίζεται με το μυθιστόρημα.

Ο φημισμένος σουρεαλιστής ζωγράφος πραγματοποίησε μια σειρά απεικονίσεων για την επανεκτύπωση του βιβλίου αφού του ανατέθηκε από το Maecenas Press-Random House το 1969. Όπως αναμενόταν από τον καλλιτέχνη, ο Dalí δεν τήρησε τις παραδόσεις και ούτε φαίνεται να βασίζει τις απεικονίσεις του στα αρχικά έργα του John Tenniel. Ο Dalí κατέληξε σε συνολικά 12 ηλιογραφικές χαρακτικές, μία για κάθε κεφάλαιο.

Τα αποτελέσματα που παρουσιάζονται παρακάτω είναι τα κλασσικά Dali, που πάντα στρέφονται προς την σουρεαλιστική αισθητική. Αν και παρατηρούμε τις περιπλανήσεις των παράξενων χαρακτήρων που κατοικούν στην ιστορία του Carroll, βλέπουμε ως επί το πλείστον τη φαντασία του ζωγράφου. Οι εικόνες είναι τόσο μακάβριες όσο είναι και υπνωτιστικές, όμως τόσο όμορφες που τα αντίγραφα αυτής της ειδικής έκδοσης εξακολουθούν να αναζητούνται ευρέως.

Π.Τ.

Down the Rabbit Hole

Down The Rabbithole Alice in Wonderland Salvador Dali

The Pool Of Tears

Puddle of Tears Alice in Wonderland Salvador Dali

A Caucus-race and a Long Tale

Race Alice in Wonderland Salvador Dali

The Rabbit Sends in A Little Bill

Rabbit's House Alice in Wonderland Salvador Dali

Advice from a Caterpillar

Caterpillar Alice in Wonderland Salvador Dali

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2022 Premium S.A. All Rights Reserved.