ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Όσο υπάρχουν άνθρωποι...

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην συγκλονιστική του πτώση την ώρα που έτρεχε προς την ελευθερία κρατώντας σφιχτά στην αγκαλιά το ακριβό παιδί του, αιχμαλωτίστηκε όλο το μίσος και η απάνθρωπη ερημία της αφιλόξενης και ξενοφοβικής Δύσης. Δεν είναι όμως όλοι οι Ευρωπαίοι το ίδιο.

Σε μια από τις γνωστότερες σχολές προπονητών ποδοσφαίρου στην Ισπανία βρήκε δουλειά ο Σον Οσάμα Αμπντούλ Μοσέν, ο Σύρος πρόσφυγας ο οποίος έγινε γνωστός σε όλον τον κόσμο πριν από 15 μέρες, όταν στην προσπάθειά του να μπει στην Ουγγαρία μαζι με τον γιο του, δέχθηκε επίθεση από την οπερατέρ Πέτρα Λάζλο.

Οι φωτογραφίες με την Ουγγαρέζα εικονολήπτρια να βάζει τρικλοποδιά στον πρόσφυγα είχαν προκαλέσει σάλο διεθνώς και η ίδια έχασε τη δουλειά της. Για τον Σύρο άνδρα όμως αυτή η δημοσιότητα του άνοιξε μια πόρτα για επαγγελματική αποκατάσταση.

Να βοηθήσουμε τον συνάδελφο...

Ο επικεφαλής της σχολής προπονητών ποδοσφαίρου της Χετάφε στα περίχωρα της Μαδρίτης είχε διαβάσει ότι ο Μοσέν ήταν καθηγητής προπονητής στη Συρία και τον αναζήτησε. «Αποφασίσαμε να βοηθήσουμε αυτόν τον συνάδελφο» είπε ο Μιγκέλ Ανχέλ Γκαλάν, διευθυντής της σχολής.

Ο δήμος της Χετάφε θα προσφέρει ένα διαμέρισμα στον Μοσέν για τον πρώτο καιρό, μέχρι να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του οικονομικά. Ο Σύρος πρόσφυγας αναμένεται να φτάσει στη Μαδρίτη τα μεσάνυχτα της Τετάρτης μαζί με τον γιο του. Οι τοπικές αρχές καταβάλουν προσπάθειες να μεταβούν το συντομότερο δυνατό στην ισπανική πρωτεύουσα και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των προσφύγων.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman