ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Φρικτό τέλος για την δήμαρχο που αψήφισε τα καρτέλ

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like
Είχε συνοψίσει το προσωπικό της δόγμα σε αξίες λιτές. «Η ελευθερία φέρνει μαζί και ευθύνες. Ο δρόμος που έχω να κάνω είναι μακρύς –δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα.
Το αποτύπωμα που αφήνουμε στη χώρα μας, εξαρτάται απ ΄τη μάχη που θα χάσουμε και απ' την αφοσίωσή μας σ' αυτήν.» Τελικά, η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα έχασε τη μάχη, κέρδισε όμως μια θέση στην καρδιά των Μεξικανών.
Η πρώην δήμαρχος της πόλης Τικουιτσέο, δυτικά του Μεξικού, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες νεκρή. Η 36χρονη Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, γνωστή για τις μάχες της κατά των καρτέλ των ναρκωτικών, είχε δεχθεί στο παρελθόν άλλες δυο επιθέσεις από τις οποίες επέζησε, παρά τα σοβαρά τραύματα.
 
Τα σημάδια της προηγούμενης επίθεσης.
 
 Το πρωί της 12ης Νοεμβρίου και ενώ συνόδευε την κόρη της στο σχολείο, η Γκοροστιέτα έπεσε θύμα ενέδρας. Οι απαγωγείς την έσυραν έξω απ' το αυτοκίνητο ενώ εκείνη παρακαλούσε να μην πειράξουν το παιδί.
 
Για μια ολόκληρη εβδομάδα η οικογένειά της περίμενε ένα τηλεφώνημα για λύτρα, που ποτέ δεν έγινε.
 
Οκτώ μέρες μετά την απαγωγή, αγρότες βρήκαν το νεκρό σώμα της πρώην δημάρχου, πεταμένο σε δρόμο της περιοχής, με σημάδια από καψίματα και μαχαιριές που μαρτυρούσαν το βασανισμό του θύματος πριν τη δολοφονία. Σύμφωνα με την Αστυνομία, επίσημη αιτία θανάτου ήταν ένα χτύπημα στο κεφάλι.
Η Μαρία Σάντος Γκοροστιέτα, η «ηρωίδα του 21ου αιώνα», άφησε πίσω 3 παιδιά, των οποίων μάλιστα ο πατέρας, Χοσέ Σάντσες, είχε δολοφονηθεί σε προηγούμενη επίθεση κατά της 36χρονης, το 2009.
 
«Σε άλλη φάση της ζωής μου, μπορεί να είχα παραιτηθεί απ' τη θέση και τις ευθύνες μου. Σήμερα όμως, όχι. Δε γίνεται να παραδοθώ. Έχω 3 παιδιά τα οποία πρέπει να μεγαλώσω με σωστά παραδείγματα, αλλά και στη μνήμη του άντρα της ζωής μου: Τον πατέρα των παιδιών μου απ' τον οποίο έμαθα να αγωνίζομαι για ότι έχει αξία. Αν και δεν είναι πια μαζί μας, εξακολουθεί να είναι το φως που καθοδηγεί τις αποφάσεις μου», ανέφερε σε παλαιότερες δηλώσεις της η Γκοροστιέτα.
 
Η απομάκρυνση της 36χρονης απ' τα κοινά, μετά το δεύτερο γάμο της, δε φάνηκε αρκετή για τα κυκλώματα και τους εμπόρους ναρκωτικών , που μαστίζουν το Μεξικό, μετρώντας 50,000 νεκρούς απ' το 2006.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.