ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

British American Tobacco: Στήριξη σε 10.000 ανθρώπους της ελληνικής παραγωγής

Tweet
Share
Like
Tweet
Share
Like

Περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ έχει συνεισφέρει στο ελληνικό κράτος από το 2010 η British American Tobacco Hellas, μία από τις κορυφαίες εταιρείες προϊόντων καπνού στην ελληνική αγορά. Την ίδια στιγμή στηρίζει πάνω από 10.000 ανθρώπους που απασχολούνται στην παραγωγή καπνού και 30.000 εργαζόμενους στο λιανεμπόριο και στη διανομή σε όλη την Ελλάδα. Εδώ και πολλά χρόνια η εταιρεία συμβάλλει στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας δίνοντας αξία καθημερινά σε όλους τους τομείς που δραστηριοποιείται. Τα κεντρικά γραφεία της στην Αθήνα αποτελούν ήδη το περιφερειακό κέντρο του Ομίλου για την Ελλάδα, την Μάλτα, την Κύπρο και το Ισραήλ συμβάλλοντας στην απασχόληση στη χώρα και αποδεικνύοντας την σπουδαιότητα της Ελλάδας για τον Όμιλο.

Ο Όμιλος προμηθεύεται από την Ελλάδα σταθερά σημαντικές ποσότητες ελληνικών καπνών ανατολικού τύπου (ποικιλίες Μπασμάς και Κατερίνη) από την δεκαετία του ’50 από περιοχές όπως η Κατερίνη, η Ξάνθη και η Κομοτηνή, ενώ δίνει τη δυνατότητα στους παραγωγούς να συμμετάσχουν σε διάφορα προγράμματα για την βελτίωση της συνολικής παραγωγής τους μέσα σε ένα πλαίσιο βιώσιμης ανάπτυξης. Τα τελευταία χρόνια έχουν δοθεί πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ σε Έλληνες παραγωγούς για την αγορά ελληνικών καπνών.

Σημαντική ωστόσο είναι και η βοήθεια που παρέχεται στους παραγωγούς και σε επίπεδο εκπαίδευσης σε καλές αγροτικές πρακτικές με στόχο πάντοτε την βελτίωση της παραγωγής τους, την ανάπτυξή τους καθώς και τη μείωση του κόστους που έχουν. Η British American Tobacco Hellas επιπλέον συμβάλλει σημαντικά στην ίδια την καλλιέργεια καπνού των παραγωγών με τους οποίους συνεργάζεται, μέσα από ειδικές δοκιμές που πραγματοποιούνται στις εκτάσεις των παραγωγών και αποστολή χιλιάδων δειγμάτων καλλιεργήσιμων εκτάσεων για αναλύσεις, με στόχο το τελικό προϊόν να έχει τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις.

Gianpiero Pazzanese, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και το Ισραήλ

tob 3

Η πολύχρονη δέσμευση του Ομίλου στον τομέα της πρωτογενούς παραγωγής στην Ελλάδα συνδέεται με την πίστη της εταιρείας συνολικά στη δυναμική της χώρας, παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον. Η δέσμευση αυτή ενισχύεται διατηρώντας εξαιρετικές συνεργασίες με χιλιάδες Έλληνες παραγωγούς, που διακρίνονται για την πολύ υψηλή ποιότητα της παραγωγής τους. Η εταιρεία κάνει ό,τι είναι δυνατό για να τους βοηθήσει να αναπτυχθούν, στο πλαίσιο της συνολικής στρατηγικής για δημιουργία αξίας στην ελληνική οικονομία και κοινωνία.

Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο ο Πειραιάς

Η British AmericanTobacco Hellas με κάθε μέσο προχωρά στην υλοποίηση σημαντικών πλάνων και επενδύσεων για την ελληνική αγορά. Χαρακτηριστική είναι η δημιουργία στρατηγικού διεθνούς κέντρου που έχει στα σκαριά ο όμιλος. Πιο συγκεκριμένα όμως, η εταιρεία, με σταθερή και ισχυρή την δέσμευση στη χώρα, πραγματοποιεί ένα φιλόδοξο πλάνο επιχειρηματικών πρωτοβουλιών, προϊοντικών καινοτομιών και επενδύσεων για την ελληνική αγορά αξίας 100 εκατομμυρίων ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια, ενώ, παράλληλα, προχωράει στη δημιουργία Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου (International Logistic Hub) στον Πειραιά.

tob 4

Η λειτουργία του θα ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2016 και στην ανάπτυξή του έχει δυνατότητα κάλυψης 10 χωρών. Θα δημιουργήσει έναν διεθνή κόμβο στον οποίο θα διακινούνται από την Ευρώπη προϊόντα ετήσιας αξίας έως 1,1 δισ. ευρώ και θα μεταφέρονται σε Κύπρο, Μάλτα, με δυνατότητα επέκτασης σε χώρες της Μέσης Ανατολής και Αφρικής. Η απόφαση αυτή αναμένεται να έχει πολλαπλά θετικά οφέλη για την κίνηση στο λιμάνι, τις μεταφορές και την Ελληνική οικονομία γενικότερα, με δυνατότητα να τριπλασιάσει τον όγκο προϊόντων συμβάλλοντας στην απασχόληση στην περιοχή, με μεγάλη αύξηση στη διακίνηση και στον αριθμό των φορτηγών εμπορευματοκιβωτίων που θα γίνει εφικτό με την λειτουργία του Διεθνούς Διαμετακομιστικού Κέντρου.

Περισσότερα από 3,2 δισ. ευρώ έχει συνεισφέρει στο ελληνικό κράτος από το 2010 o όμιλος

Φιλόδοξα πλάνα με στόχο την ανάπτυξη

«Πιστεύουμε στη δυναμική της χώρας και παρά το γεμάτο προκλήσεις περιβάλλον, προχωράμε σε ένα φιλόδοξο πλάνο που θεωρούμε ότι μπορεί να συμβάλλει στις προσπάθειες για ανάκαμψη και ανάπτυξη. Οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε καθημερινά είναι πολλές και σημαντικές δεδομένου ότι η αγορά προϊόντων καπνού έχει πληγεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια και το λαθρεμπόριο έχει λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Πιστεύουμε όμως ότι πρέπει να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην προσπάθεια ανάκαμψης της χώρας, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα και την δυναμική της, με τις μεγάλες εταιρείες που έχουν πολύχρονη και σταθερή παρουσία στη χώρα να οδηγούν την διαδρομή προς το μέλλον», τονίζει ο κ. Gianpiero Pazzanese, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Hellas για την Ελλάδα, την Κύπρο, την Μάλτα και το Ισραήλ.

Να σημειωθεί πως η εταιρεία αναλαμβάνει επίσης πρωτοβουλίες στήριξης της ελληνικής κοινωνίας και των ομάδων που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση δημιουργώντας ευκαιρίες και αξία σε πολίτες με σημαντικά προβλήματα. Πρόσφατα, δημιούργησε και παρέδωσε 4 Κοινωνικές Κατοικίες δίνοντας τη δυνατότητα στέγασης σε 20 πολίτες που αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγης. Παράλληλα, ξεκινά τις επόμενες ημέρες ένα νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ειδικά σχεδιασμένο για τους πολίτες των Κοινωνικών Κατοικιών, με στόχο να μπορέσουν να επιστρέψουν στην αγορά εργασίας.

tob 7

Σχετικά με την British American Tobacco Hellas

Η British American Tobacco Hellas είναι μια από τις κορυφαίες εταιρείες στην ελληνική αγορά προϊόντων καπνού, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική οικονομία και κοινωνία, υψηλές διακρίσεις σε θέματα απασχόλησης και έμφαση σε καινοτόμες πρωτοβουλίες. Η γκάμα των προϊόντων της εταιρείας περιλαμβάνει τα τσιγάρα Peter Stuyvesant, Prince, Pall Mall, Lucky Strike, Dunhill, Rothmans, Kent, καθώς και τα προϊόντα καπνού για στριφτά τσιγάρα Craven, Lucky Strike και Pall Mall.

Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν διεθνή Όμιλο που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί πάνω από 57.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.

Κυριακή Αξιώτη 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman
Copyrights © 2009-2020 Premium S.A. All Rights Reserved.