ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Στο Eco Hair Salon φτιάχνουμε τα μαλλιά μας… οικολογικά!

Tweet
Share
Tweet
Share

Στην περιοχή του Νέου Κόσμου πολύ κοντά στο σταθμό του Μετρό, το οικολογικό κομμωτήριο «Eco Hair Salon» είναι το ιδανικό μέρος για να αφεθείς στα χέρια των ειδικών που θα περιποιηθούν την κόμη σου και μάλιστα με… οικολογικά προϊόντα. Ο Μάκης και ο Δημήτρης θα σε καλωσορίσουν στο χώρο που σίγουρα δεν θυμίζει τα συνηθισμένα κομμωτήρια. Ο πρώτος, ιδιοκτήτης του μαγαζιού, ξέρει καλά την τέχνη της κομμωτικής και τα μυστικά του hair designing, ενώ ο δεύτερος ως make up artist «παίζει» με τα χρώματα και αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις για την προώθηση του χώρου.

Το κομμωτήριο λειτουργεί στην περιοχή από το 1994, ενώ ως «Eco Hair Salon» από το Μάρτιο του 2011 έπειτα από ένα επαγγελματικό ταξίδι στην Πάρμα της Ιταλίας στο εργοστάσιο της εταιρίας Davines που προμηθεύει και όλα του τα προϊόντα. Όπως επισημαίνουν οι υπεύθυνοι μιλώντας στο penna.gr, οι ίδιοι αποφάσισαν την εξ’ ολοκλήρου αλλαγή των χημικών προϊόντων με οικολογικά από βαφές μαλλιών μέχρι και προϊόντα προσώπου και σώματος.

eco

«Υπάρχει μια σύγχιση στον κόσμο όσον αφορά τα βιολογικά και τα οικολογικά», σχολιάζει ο Δημήτρης. Με άλλα λόγια, ο κόσμος πιστεύει ότι αφού είναι τα βιολογικά προϊόντα είναι ακριβά, το ίδιο ισχύει και για τα οικολογικά. Η αλήθεια είναι πως αυτό είναι μύθος! Για παράδειγμα, θεραπείες τριχόπτωσης, ξηροδερμίας, λιπαρότητας, κοστίζουν 10 ευρώ, ενώ θεραπείες κερατίνης, ή υαλουρονικού για ζημιωμένα – κατεστραμμένα μαλλια, κοστίζουν επίσης 10 ευρώ. Για μια βαφή στη ρίζα κανείς θα πληρώσει 19 ευρώ. Για να κουρευτεί θα δώσει 10 ευρώ, ενώ για να χτενιστεί 12 ευρώ. Προσιτές είναι επίσης οι τιμές και για τις θεραπείες στο σπίτι (θεραπευτικά σαμπουάν, μάσκες, μαλακτικά). Τα προϊόντα styling κοστίζουν από 12 ευρώ έως 18 ευρώ το ακριβότερο.

Το κομμωτήριο λειτουργεί στην περιοχή από το 1994

To πελατολόγιο του κομμωτηρίου -εκτός από τους σταθερούς πελάτες του εξαιτίας των τόσων χρόνων λειτουργίας- μεγαλώνει σταθερά λόγω της στροφής του κόσμου στην οικολογία. Οι περισσότεροι σιγά σιγά μυούνται στα προϊόντα που προκαλούν λιγότερο κακό στην τρίχα και στην υγεία στη συνέχεια. Στο χώρο του «Eco Hair Salon» συναντούν επαγγελματισμό στις παρεχόμενες υπηρεσίες, άριστα υλικά αλλά και πολύ φιλικό περιβάλλον.

eco 5

Η ομάδα του μαγαζιού ενημερώνεται τακτικά για τη μόδα με συνεχή σεμινάρια φροντίζοντας να παρέχει στους πελάτες της ό,τι νέο προτείνουν οι μετρ του είδους. Οι γυναίκες που επισκέπτονται το Eco Hair Salon προτιμούν ως επί το πλείστον κουρέματα χωρίς ιδιαίτερη περιποίηση αλλά που να δίνουν στυλ. Σχετικά με το χρώμα, οι πιο νεαρές ηλικίες έχουν αδυναμία στη διχρωμία με έντονα χρώματα και έντονες μύτες ώστε να τονίζονται οι αποχρώσεις. Οι άνδρες ακολουθούν με μεγαλύτερη πίστη τη μόδα, η οποία επιτάσσει μακριές φράτζες και κοντά «παρτά» πλαϊνά με φροντισμένο μούσι.

Αποχωρώντας από το χώρο κανείς δεν μπορεί να αφήσει ασχολίαστη τη διακόσμηση, αυτή που αποδίδει χαρακτήρα και προσωπικότητα στο Eco Hair Salon! «Θέλοντας να προσφέρουμε στους πελάτες μας αλλά και σε μας ένα ζεστό και φιλόξενο σαλόνι που θα περνάμε ευχάριστα κάποιες ώρες δημιουργήσαμε ένα χώρο του οποίου η διακόσμηση ως ιδέα και ως κατασκευή έγινε αποκλειστικά από τους δυο μας με υλικά που «ανακυκλώσαμε» ... Τα ράφια που τοποθετούμε τα προϊόντα μας είναι τα λεγόμενα «λατάκια» οικοδομής. Ήδη έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλές οικοδομές και τώρα στολίζουν τον τοίχο μας ως ράφια... ως ρολόι... ως βάση για το ενυδρείο μας».

eco 2

Ο πάγκος εργασίας είναι ένα παλιό τραπέζι που έγινε η τραπεζαρία! Τo εσωτερικό τους δέντρο δημιουργήθηκε από κλαδιά δέντρων τα οποία κλαδεύτηκαν και είχαν πεταχτεί στα σκουπίδια. Όσον αφορά την ιδέα τους να επεκταθούν κι αλλού, η πρόταση υπάρχει στο τραπέζι από τα πρώτα βήματα του Eco Hair Salon, ωστόσο το οικονομικό σκέλος ήταν το εμπόδιο που δεν τους επέτρεπε να κάνουν το παραπάνω βήμα.

Όπως εξομολογούνται ο Μάκης και ο Δημήτρης όλα αυτά τα χρόνια παρουσίας του στο χώρο της κομμωτικής τέχνης, αυτό που προσπαθούν είναι να παρέχουν στους πελάτες τους όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες με άριστα προϊόντα στις πιο προσιτές τιμές. Αν θα μπορούσε να συνοψιστεί σε μια φράση η επιθυμία τους για τους πελάτες, αυτή θα ήταν: «Μαλλιά γεμάτα υγεία, δυνατά και γερά».

Eco Hair Salon

Θεοδωρήτου Βρεσθένης 83, Αθήνα, Νέος Κόσμος

210 9233088

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman