ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Το "Σπίτι της Σκιάς" στην Ξάνθη

Tweet
Share
Tweet
Share

"Αυτό που βλέπουμε, είναι πάντοτε λιγότερο από αυτό που κοιτάμε. Αντικείμενα, κατάστασει και γεγονότα έχουν διαστάσεις και παραμέτρους, οι οποίες δεν είναι πάντοτε ορατές ή εύκολα αντιληπτές. Το σχήμα, το μέγεθος, το χρώμα, η υφή, η σιωπή, ο θόρυβος, η ένταση, η απλότητα, η πολυπλοκότητα, η φωτεινότητα και πολλά άλλα. είναι παράγοντες που φανερώνουν ή κρύβουν μηνύματα-σκέψεις, υποδεικνύουν δρόμους, αποκαλύπτουν νέες διαστάσεις. Χτίζω πάνω σε αυτές τις σκέψεις. Κάνω ορατό το αόρατο.. Δείτε αυτό που δεν φαίνεται.. Γεννήθηκα.. μεγαλώνω, θα πεθάνω, έως τότε όμως, θα δημιουργώ..»

Με αυτά τα λόγια ο καλλιτέχνης Τραντάφυλλος Βαϊτσης ρίχνει φως στο "Σπίτι της Σκιάς" στην Ξάνθη, που φιλοξενεί τα έργα αλλά και το εργαστήριο του καλλιτέχνη.

Η γενικότερη φιλοσοφία των έργων αυτών προσεγγίζεται στη θεώρηση των αντικειμένων, των καταστάσεων, των γεγονότων από διαφορετικές οπτικές γωνίες. Η «απρόβλεπτη» σκιά κάθε έργου υποδεικνύει την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε για να κατανοήσουμε οτιδήποτε μας προβληματίζει ή ακόμα και ότι θεωρούμε δεδομένο.

Το "απρόβλεπτο" αποτέλεσμα της σκιάς του κάθε έργου, υποδεικνύει την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλουμε ώστε να κατανοήσουμε οτιδήποτε μας προβληματίζει ή και ότι θεωρούμε δεδομένο. Αξίζει σχεδόν πάντοτε μια πιο προσεχτική ματιά..

sh2sh3sh5sh6sh4sh7sh8sh9sh last

Το Σπίτι της Σκιάς (Ορφέως 33, Ξάνθη).

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman