ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Άρχισαν οι μποναμάδες με τις φοροκληρώσεις

Tweet
Share
Tweet
Share

Το πρώτο 1 εκατομμύριο ευρώ μοιράστηκε το βράδυ της Πέμπτης στην πρώτη δημόσια κλήρωση – «φορολοταρία». Οι τυχεροί θα λάβουν τη σχετική ειδοποίηση με μήνυμα ή mail, ενώ όσοι δεν κέρδισαν θα πρέπει να περιμένουν την κλήρωση του Δεκεμβρίου όπου θα διανεμηθούν άλλα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χίλιοι τυχεροί και χίλιοι αναπληρωματικοί λαχνοί  δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Στη λίστα δεν αναφέρονται ονόματα και ΑΦΜ.

Σύμφωνα με την Σοφία Σεχπερίδου Διευθύντρια Δ/νση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το πρωί 70.000 πολίτες επισκέφθηκαν το site. Η κ. Σεχπερίδου είπε ότι οι επιτηδευματίες θα κληθούν να δηλώσουν λογαριασμό για να μετέχουν στην κλήρωση.

Η σημερινή πρώτη δημόσια κλήρωση αφορούσε σε 8.254.535 συναλλαγές, που αντιστοιχούν σε 4.556.328 ΑΦΜ και ήταν συνολικής αξίας 2.093.786.015,92 ευρώ, ενώ κληρώθηκαν 1.074.332.777 λαχνοί. Μόλις 30 χιλιάδες επαγγελματικοί λογαριασμοί έχουν δηλωθεί.

«Η λοταρία εντάσσεται στην ευρύτερη στρατηγική για τη φορολογική συμμόρφωση. Δεν αφήνουμε τίποτα στην τύχη αλλά θέλουμε την τύχη σύμμαχό μας για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα», δήλωσε ο διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Από την πλευρά της, η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου τόνισε ότι στόχος ειναι η επιβράβευση της χρήσης ηλεκτρονικού χρήματος και ανέφερε ότι τα 1.000 ευρώ δεν είναι εισόδημα άρα είναι ακατάσχετα και αφορολόγητα.

Η αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος (πιστωτικές, χρεωστικες, προπληρωμένες κάρτες, συναλλαγες e-banking) οδήγησαν στα πρώτα αποτελέσματα στην μάχη κατά της φοροδιαφυγής, καθώς τα έσοδα από ΦΠΑ στο εννιάμηνο του 2017, αυξήθηκαν κατά 20% σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2015 (ή κατά δύο δισ. ευρώ) ανέφερε η υφυπουργός Οικονομικών.

Η πρώτη κλήρωση περιλάμβανε τις συναλλαγές του μηνός Οκτωβρίου που έχουν πραγματοποιηθεί με κάρτες πληρωμών και επιπλέον τις συναλλαγές του ιδίου μηνός (μεταφορές πίστωσης/άμεσες χρεώσεις) προς επαγγελματικούς λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί στο Μητρώο της ΑΑΔΕ έως τις 23 Νοεμβρίου 2017.


Πηγή: reporter.gr

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman