ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

Κάθε πότε πρέπει να κάνουμε μπάνιο;

Tweet
Share
Tweet
Share

Για τους περισσότερους ένα μπάνιο το πρωί πριν τη δουλειά ή ένα το βράδυ πριν τον ύπνο είναι αυτονόητα για να πάει καλά η μέρα. Οι φίλοι ωστόσο της υπερβολικής καθαριότητας οφείλουν να έχουν κατά νου το πόρισμα πρόσφατης έρευνας με βάση τo oποίο η ανάγκη για την απόλυτη καθαριότητα μπορεί να προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες.

Τα συχνά μπάνια για την ακρίβεια αυξάνουν την πιθανότητα καταστροφής των φυσικών ελαίων του σώματος, τα οποία προστατεύουν το δέρμα. Το συχνό πλύσιμο, μπορεί να προκαλέσει ενοχλητικές και επώδυνες δερματοπάθειες, σημειώνουν οι ειδικοί.

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα, τέσσερις στις πέντε γυναίκες δεν κάνουν μπάνιο κάθε μέρα, ενώ το ένα τρίτο των γυναικών που ρωτήθηκε, απάντησε πως συνήθως κάνει μπάνιο κάθε τρεις μέρες. Όπως σημειώνει ο καθηγητής Stephen Shumack, Πρόεδρος του Κολεγίου Αυστραλών Δερματολόγων, πρέπει να κάνει κανείς μπάνιο μόνο όταν το χρειάζεται.

giphy

Μέσα από συνέντευξη που έδωσε στη Sunday Morning Herald τονίζει πως «μόνο τα τελευταία 50-60 χρόνια από τότε που δημιουργήθηκαν τα αφρόλουτρα καθιερώθηκε μεταξύ των ανθρώπων η ιδέα του καθημερινού μπάνιου».

«Η πίεση για καθημερινό μπάνιο είναι περισσότερο μία κοινωνική πίεση παρά πραγματική ανάγκη. Έγινε δημοφιλές από την κοινωνική ανάγκη του να μυρίζει κάποιος ωραία, όμως είναι μόνο οι αδένες της μασχάλης και της βουβωνικής χώρας που παράγουν την οσμή του σώματος. Δεν είναι όλο το σώμα», εξηγεί.

Επικίνδυνο για το δέρμα είναι και το καθημερινό λούσιμο. Για την ακρίβεια το συχνό λούσιμο προκαλεί απολίπανση του δέρματος από τα φυσικά έλαια που παράγει το δέρμα για την προστασία του. Αυτό μπορεί να προκαλέσει ζημιά κάνοντας την επιδερμίδα πιο ευάλωτη σε ιούς και βακτηρίδια, προκαλώντας ξηρότητα, φαγούρα, πανάδες και έκζεμα.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: Προηγούμενο θέμα Επόμενο θέμα

Προσθήκη σχολίου

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman